Az összes jelentős szlovák hírportál lehozta a meggyilkolt oknyomozó be nem fejezett cikkét

A múlt héten Szlovákiában kivégeztek egy 27 éves oknyomozó újságírót, Ján Kuciakot és a barátnőjét, emiatt most fél Európa azokra a témákra figyel, amikkel Kuciak foglalkozott. A legújabb hírek szerint szinte biztos, hogy Kuciakkal a munkájával kapcsolatos okok miatt végeztek, és nem kizárt, hogy nem is helyi bűnözők, hanem az olasz maffia állhat a háttérben.

Most szinte az összes jelentős szlovák hírportál úgy döntött, lehozza a cikket, amin Kuciak a meggyilkolásakor dolgozott. Az írás az olasz maffia Szlovákiában működő sejtjeinek és a Smer politikusainak kapcsolatáról szól, és az uniós támogatások szétlopását taglalja. (Körkép.sk)

Kuciak cikke angolul ide kattintva elérhető.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.