Az összes jelentős szlovák hírportál lehozta a meggyilkolt oknyomozó be nem fejezett cikkét

külföld
2018 február 28., 05:57
comments 95

A múlt héten Szlovákiában kivégeztek egy 27 éves oknyomozó újságírót, Ján Kuciakot és a barátnőjét, emiatt most fél Európa azokra a témákra figyel, amikkel Kuciak foglalkozott. A legújabb hírek szerint szinte biztos, hogy Kuciakkal a munkájával kapcsolatos okok miatt végeztek, és nem kizárt, hogy nem is helyi bűnözők, hanem az olasz maffia állhat a háttérben.

Most szinte az összes jelentős szlovák hírportál úgy döntött, lehozza a cikket, amin Kuciak a meggyilkolásakor dolgozott. Az írás az olasz maffia Szlovákiában működő sejtjeinek és a Smer politikusainak kapcsolatáról szól, és az uniós támogatások szétlopását taglalja. (Körkép.sk)

Kuciak cikke angolul ide kattintva elérhető.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.