Páncélozott parancsnoki kamiont vett a TEK

A Terrorelhárító Központ (TEK) vett magának egy páncélozott parancsnoki kamiont. A svéd Scania gyártól vásárolt R730-as 52,5 millió forintba került, de ebben az árban nincsenek benne azok a technikai eszközök, amiket a kamion hátuljába szereltek. A TEK Veres Dávid I. kerületi képviselő adatkérésére válaszolva azt írta, azért szerezték be a Scaniát, hogy más rendvédelmi szervekhez hasonlóan a TEK-nek is legyen mozgó vezetési pontként használható gépjárműve.

A jármű technikai képességeiről, a páncélzatról és a kiegészítő felszerelésekről a TEK nem árult el adatokat, mert azokat a TEK vezetőjének utasítása alapján

10 évre titkosították.

A járműről egyébként az Egyenruhában című szakblog közölt egy lesifotót még egy hónapja.

(24.hu)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.