A keszthelyi tanár elismerte, hogy nem kellett volna élő csibéket boncoltatni a diákokkal

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Botrányt okozott az a videó, amelyből kiderült, hogy a keszthelyi Vajda János Gimnázium iskolai szakkörén egy kikelés előtt lévő kiscsibét boncolnak a gyerekek. Amikor jelezték a tanárnak, hogy „még csipog”, illetve hogy „még rugdos”, a tanár csak annyit mondott: „Tök mindegy, úgyis elvérzik már szegény”. 

A hvg.hu a boncolással kapcsolatban Magyar Ferenc tankerületi igazgatót is megkereste, aki szerint „az átfogó vizsgálat során” a tanár elismerte, hogy néhány szakköri foglalkozáson, nem a leadott pedagógiai munkatervben leírtaknak megfelelően járt el.

A lapnak megerősítették, hogy a tanár saját kérésére közben az intézményből: „A pedagógus a vizsgálat ideje alatt kérte közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetését, melyhez az intézményvezető és a fenntartó Nagykanizsai Tankerületi Központ is hozzájárult.” 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.