A keszthelyi tanár elismerte, hogy nem kellett volna élő csibéket boncoltatni a diákokkal

Botrányt okozott az a videó, amelyből kiderült, hogy a keszthelyi Vajda János Gimnázium iskolai szakkörén egy kikelés előtt lévő kiscsibét boncolnak a gyerekek. Amikor jelezték a tanárnak, hogy „még csipog”, illetve hogy „még rugdos”, a tanár csak annyit mondott: „Tök mindegy, úgyis elvérzik már szegény”. 

A hvg.hu a boncolással kapcsolatban Magyar Ferenc tankerületi igazgatót is megkereste, aki szerint „az átfogó vizsgálat során” a tanár elismerte, hogy néhány szakköri foglalkozáson, nem a leadott pedagógiai munkatervben leírtaknak megfelelően járt el.

A lapnak megerősítették, hogy a tanár saját kérésére közben az intézményből: „A pedagógus a vizsgálat ideje alatt kérte közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetését, melyhez az intézményvezető és a fenntartó Nagykanizsai Tankerületi Központ is hozzájárult.” 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.