A kormányinfó közben adta át Lázárnak az OLAF leveleit Harangozó Tamás

Több 444 videó?
Szeretném
A hvg.hu screenshotja

Lázár János szokásos csütörtöki kormányinfóját szokatlan közjáték zavarta meg: Harangozó Tamás szocialista politikus odalépett hozzá, és átadott neki két OLAF-levelet.

Az OLAF két levelet a szolnoki és a kalocsai önkormányzattól kérte ki az MSZP. Harangozó akkor adta át ezeket, amikor Lázár arról kezdett beszélni, a választás tétje az, hogy bevándorlóország lesz-e Magyarország. Harangozó azt mondta, ehelyett arról kellene beszélni, hogy az ügyben mi volt Orbán és az NFM-et vezető Seszták Miklós szerepe, és hogy Lázár miről beszélt Tiborcz Istvánnal.

Ezután viszont a szocialista politikus távozott, bár Lázár többször kérte, hogy várja meg a választ. A hvg.hu-nak azt mondta, hogy sietnie kellett egy tapolcai fórumra. A kormányinfó ezután a szokásos rend szerint folytatódott.

Az Index tudósítása szerint később Lázár kampányshownak minősítette az ügyet, Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint pedig Harangozó visszaélt a képviselői jogosultságával.

Lázár elővett egy újabb érvet amellett, hogy az Elios remek munkát végzett: nemrég Hódmezővásárhelyen borozás után nem csak azért nem vizelt az utcán, mert az ilyesmi tilos, hanem azért, mert túl világos van hozzá.