Áder János visszaküldött egy törvényt, amit a kormány amúgy is felül akart vizsgálni

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek Áder János köztársasági elnök csütörtökön azt a törvényt, amelyet a budapesti Hungarian Open férfi tenisztornához szükséges margitszigeti létesítmény megépítése érdekében fogadott el múlt héten a parlament - tudósít az MTI.

Ahogy Áder János írta, álláspontja szerint 

a hatástanulmányokkal nem igazolt, kellően elő nem készített és az érintettekkel nem egyeztetett törvény, 

amely garanciák nélkül enged eltérést számos jogszabálytól, veszélyezteti a Margitsziget természetvédelmi és kulturális örökségi jellegét, valamint az alatta lévő ivóvízbázist.

Csak az ivóvízbázis rendben legyen!Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Az államfő levelében hivatkozik a jogalkotási törvényre is, amelynek szerinte több ponton nem tesz eleget a jogszabály, amelyet február 19-én egyéni képviselői indítványként nyújtott be Szűcs Lajos fideszes képviselő, és amelyet február 20-án kivételes eljárásban tárgyalt és fogadott el a Ház - írja az MTI.

Azt nem teszik hozzá, hogy ugyanerről a törvényről már Tarlós István is kijelentette, hogy a főváros nem hajtja végre, Rogán Antal pedig a kormány nevében megígérte neki, hogy felülvizsgálják a törvényt és egyeztetnek vele a tervekről.

A kormány amúgy folyamatosan kiemelt minősítést ad a szívének kedves beruházásoknak, ami lehetővé teszi a környezet- és örökségvédelmi hatástanulmányok hanyagolását. Ezek máskor folynak át Áder Jánoson, mint erdei kispatak a lankás domboldalon.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.