Márki-Zay Péter: Csak akkor lesz kormányváltás, ha az ellenzék az MSZP-től a Jobbikig összefog

politika
2018 március 01., 19:40
comments 349

Hódmezővásárhely új polgármestere at ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt arról, hogy számára a múlt vasárnapi választás legfontosabb tanulsága, hogy „ha összefogunk, sikerült, és hogy egy meg egy, az nem kettő”, mert amikor a mögötte álló pártok úgy döntöttek, hogy személyében független jelöltet indítanak, a korábbi szavazatszámuk megháromszorozódott. Szerinte van egy óriási tartalék, és a hozzá hasonló kiábrándult fideszesekből lehetne összehozni a legnagyobb pártot az országban. 

Az április 8-ai választásról azt mondta, hogy a helyi MSZP-vel és Jobbikkal felvette a kapcsolatot, mert úgy látja, óriási igény lenne rá, hogy egy jelölt álljon szembe Lázár Jánossal.

Úgy gondolja, a helyi szocialista és jobbikos szavazókon nem múlva ez, és ha sikerül összehozni az összefogást, akkor ő polgármesterként be fog állni a közös jelölt mögé.

A nyilvánosságra hozott Elios-szerződésekkel kapcsolatban elmondta, az OLAF-jelentést csak akkor tudják majd kitenni, ha a fideszes többségű közgyűlés megszavazza és azt sem zárná ki, hogy később szükség lesz rá, hogy feljelentést tegyen az ügy miatt.

Elmondta, hogy  polgármesterségének első hetébe kiderült, hogy az adósságok közel 5 milliárd forintot tesznek ki. Hódmezővásárhely adósságáról ma kapott friss adatokat, eszerint az 4,23 milliárd forintra rúg.

Márki-Zay szerint korábban arról volt szó, hogy 400 milliós tartalék is van, de „elfelejtették hozzátenni, hogy a kampányra nagy részét elköltötték”. Mint mondta, 110 millióért osztottak szét a választás előtt 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt és több rendelőt is felújítottak. Ezeket a döntéseket a fideszes többségű közgyűlés megszavazta. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.