Több hónaposak a várólisták a gyermekortopédiákon, mert nincs elég orvos

Egészségügy
2018 március 1., 22:09
comments 185

Miután egy édesanya arra panaszkodott, hogy a kisfiának az ortopédián csak augusztus 30-ra tudtak időpontot adni, az RTL Klub Híradója tesztelte a budapesti szakrendelőt. Kiderült, hogy a várólista még ennél hosszabb, a riporternek azt tanácsolták, hogy telefonáljon vissza március 22-én, mert akkor lesz szeptemberi előjegyzésük. Arra a kérdésre, hogy miért ilyen hosszú a várakozást, azt mondták: nincs elég orvos. 


De más helyeken is több hónapot kell várni a gyermekortopédiára. Csak két helyen tudtak volna márciusi időpontot adni. A legtöbb szakrendelőben szemészeten szintén csak májusra lett volna a legközelebbi időpont.

Dr. Póta György, a Házi Gyermekorvosok Országos Szövetségének elnöke a Híradónak azt mondta, kevés a szakember, túlzsúfoltak a szakrendelések, nagyon hosszúak a várólisták. A csatorna az Emmi-től szerette volna megtudni, hány gyermekorvos hiányzik országszerte, de a minisztérium nem válaszolt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt