Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését kérte Polt Péter

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Pénteken Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte a Nemzeti Választási Bizottságnál (NVB), hogy függesszék fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát. Czeglédy 2017 júniusa óta volt előzetes letartóztatásban, mert a gyanú szerint 6 milliárd forint járulékot és adót nem fizettek be érdekeltségei, amelyek diákmunkások közvetítésével foglalkoztak.

Czeglédy egyébként Szombathely önkormányzatának képviselője is, az  Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt jelöltjeként nyerte mandátumát.

Czeglédy Csaba legalább március 15-ig előzetesben maradt volna, ám függetlenként elindult a parlamenti választáson, összegyűjtötték a támogatói a szükséges aláírásokat, és azóta rá is vonatkozik a képviselőket és jelölteket megillető mentelmi jog. Az ellene indult büntetőeljárást felfüggesztették, és kiengedték az előzetesből is. 

Polt Péter most a mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte, erről a jelöltek esetében az NVB dönthet. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.