Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését kérte Polt Péter

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Pénteken Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte a Nemzeti Választási Bizottságnál (NVB), hogy függesszék fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát. Czeglédy 2017 júniusa óta volt előzetes letartóztatásban, mert a gyanú szerint 6 milliárd forint járulékot és adót nem fizettek be érdekeltségei, amelyek diákmunkások közvetítésével foglalkoztak.

Czeglédy egyébként Szombathely önkormányzatának képviselője is, az  Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt jelöltjeként nyerte mandátumát.

Czeglédy Csaba legalább március 15-ig előzetesben maradt volna, ám függetlenként elindult a parlamenti választáson, összegyűjtötték a támogatói a szükséges aláírásokat, és azóta rá is vonatkozik a képviselőket és jelölteket megillető mentelmi jog. Az ellene indult büntetőeljárást felfüggesztették, és kiengedték az előzetesből is. 

Polt Péter most a mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte, erről a jelöltek esetében az NVB dönthet. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.