Már-már meleg van, jó reggelt!

időjárás
2018 március 02., 04:00
comments 62

A héten talán ez az első nap, amikor az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalát felkeresve nem egy sötétkékben pompázó hőtérkép fogad. Több oka is van ennek, és abból csak az egyik, hogy aktuálisan izgalmasabb időjárási jelenségnek tűnuk a havazás, amely nagyjából a Balaton-Budapest-Szolnok vonaltól délre eső területeket érinti. A másik, hogy ma hajnalban ugyan még mindig fagy, de nincs az a farkasordító hideg, ami az előző napokat jellemezte.

Azért ne veszítsük el még a fejünket, ma se lesz meleg. Délelőtt országszerte mínusz 2-mínusz 8 fok lehet, ami azért fokokkal melegebb az elmúlt napok átlagánál. Túlnyomóan borult lesz az ég, és a nyugati határvidék kivételével szinte mindenhol havazni is fog.

Délutánra néhol már az az álomszcenárió is bekövetkezhet, hogy nem fog fagyni! A havazás kelet felé húzódik. Éjszakára tovább mérséklődik a lehűlés, a hétvégén pedig lassú felmelegedés kezdődik, melynek hatására a jövő héten már jellemzően fagypont feletti, a hét közepére akár már tíz foknál is melegebb idő jön, hurrá!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.