Több tízezren vonultak fel a meggyilkolt újságíró emlékére

2018 március 2., péntek 21:02
114

Több szlovákiai városban tartottak gyászmeneteket a meggyilkolt újságíró, Ján Kuciak és élettársa emlékére pénteken. A legnagyobb a pozsonyi felvonulás volt, itt a becslések szerint 20-25 ezren vettek részt a meneten, de Kassán is legalább háromezren tüntettek.

Fotó: ALEX HALADA/AFP

A gyászmeneten döntő többségében főiskolás korú fiatalok vettek részt, néhányan transzparenseket vittek olyan szövegekkel, amik az olasz maffia és a szlovák kormány kapcsolatáról szóltak - ez volt Jan Kuciak utolsó cikkénel témája.

Fotó: VLADIMIR SIMICEK/AFP

A tömeg egy része Robert Fico miniszterelnök lemondását követelte a kormányhivatal előtt. „Börtönbe! Maffia! Forradalom!” - skandálták.


Felszólalt és a tragédia áldozatai előtti főhajtásra szólított fel Andrej Kiska államfő, pozsonyi lapok szerzői pedig a demokráciát fenyegető veszélyekről és a korrupcióról beszéltek. A 444 a helyszínen volt, szombaton részletes tudósítással jelentkezünk.

(MTI, Parameter.sk)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt