Békés megye 4-es választókerületében már 27(!) induló leadta az ajánlásokat, a Jobbik szerint egyértelmű a csalás

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.


Békés megye 4. számú választókerületében 49-en jelezték eddig indulási szándékukat a 2018. évi országgyűlési választásokra, közülük 27 induló adta le a szükséges ajánlásokat, de már ezek közt is több csalásra utaló körülmény merült fel – közölte a Jobbik.

A párt választókerületi bizottsági delegáltjának tűnt fel az adatokkal való visszaélés gyanúja, mivel egyes pártok ajánlóíveinek az átvizsgálásánál kiderült: több esetben is megegyező sorrendben követték egymást ugyanazoknak a választásra jogosult polgároknak az adatai. Az is feltűnő volt, hogy a több lapon is szereplő ugyan azon névvel és adatokkal megjelölt személynél teljesen eltérő az aláírás. Vagyis semmilyen formában nem egyezik a másik lapon, ugyanazon névnél és adatnál szereplő aláírással. A Jobbik bizottsági delegáltja jegyzőkönyveztette az észrevételeit, és nem szavazta meg az aggályos ajánlásokat leadó pártok képviselőinek nyilvántartásba vételét, amihez az MSZP delegáltja is csatlakozott. Ennek ellenére mégis nyilvántartásba vették a jelölteket, mivel a választási bizottság 3 tagja nem talált semmi kivetni valót a visszásságban – közölte a Jobbik.

Szabó Ervin jobbikos képviselőjelölt közölte: a nyugtalanító körülmények miatt fellebbeznek, és hétfőig jogi lépéseket tesznek. Emellett közokirat-hamisítás és választási csalás alapos gyanúja miatt megteszik a feljelentést ismeretlen tettes ellen.

A párt szerint könnyen ki lehetne deríteni a rendszeradatok alapján, hogy egyes állampolgárok melyik jelöltekre tettek ajánlást, és ez alapján át lehetne nézni az ajánlóíveket, de a választási iroda nem adja ki a bizottsági delegáltaknak az erre irányuló adatokat.

A Jobbik aláírásgyűjtő-standja Budapest IX. kerületben az önkormányzati választás kampányidőszakában 2014. augusztus 26-án.Illusztráció: Marjai János / MTI

A Jobbik szerint „a kiugró számú induló hátterében gyaníthatóan a Fidesz áll”, és ezzel a legesélyesebb ellenzéki (a jobbikos) jelöltet próbálják gyengíteni.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.