Óriási küzdött egymással egy tigris és egy ajakos medve

Ritkán látható jelenetet sikerült rögzíteni még február végén egy indiai nemzeti parkban: hím tigris csapott össze gyerekére vigyázó ajakos medvével. A Maharashtra államban található Tadoba Nemzeti Park egyik természetvédője készítette a felvételt, ami rövid időn belül rengeteg embert ért el az interneten. 

A felvételen azt látni, hogy a tigris követni kezdi a vízforráshoz induló nőstény ajakos medvét és bocsát. Az anyamedvének ez nem tetszik, és egymásnak esnek. 

A tigris a nemzeti park ismert hímtigrise, Matkasur névre hallgat. A küzdelem hossú perceken át tartott, mindkét állat megsérült közben. Az ajakos medveanya végül a vastag bundájának köszönhetően úszta meg igazán komoly sérülés nélkül. Az anyai ösztönei által is hajtott medve végül diadalmaskodott, a tigris pedig kénytelen volt visszavonulni. Kicsivel később egy kisebb tóban látták, ahogy kiheveri a sérüléseket és a csatát. (Mongabay)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.