Theresa May kimondta, hogy a brexit után a City nem működhet úgy tovább, mint eddig

A brit miniszterelnök szerint a londoni City pénzügyi központja nem működhet olyan szabályozási rendszerben, amelyet máshol alakítanak ki.

Theresa May a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette: ha Nagy-Britannia a brit EU-tagság megszűnése után is a passportingjogok érvényesítésére törekedne, a City pénzügyi központjának olyan előírásokat kellene betartania, amelyeket mások határoznak meg. Tekintettel a City fontosságára, nem járható út e szabályok egyszerű elfogadása úgy, hogy Londonnak nincs befolyása kialakításukra. 

A londoni Cityben honos pénzügyi szolgáltató cégek azonban éppen attól tartanak, hogy a brexit után elveszíthetik az euróövezeti piacokra szóló passportingjogokat, vagyis szolgáltatásnyújtási engedélyeiket, különös tekintettel arra, hogy a brit kormány tervei szerint Nagy-Britannia az EU-tagság megszűnésével egy időben kilépne az Európai Unió egységes belső piacáról is.

A brit miniszterelnök igyekezett megnyugtatni a pénzügyi vállalatokat, hogy egy alternatív rendszert fognak felállítani, mely révén maradhatnak az Egyesült Királyságban, és a jövőben is tudnak majd szolgáltatni az Európai Unió felé. Ennek részleteiről azonban egyelőre nem sokat tudni. 

May a vasárnapi műsorban emellett arról beszélt, hogy egy ambiciózus, de gyakorlatias gazdasági együttműködési víziót vázolt fel az EU számára pénteki beszédében, és szerinte fontos belátni, hogy a Nagy-Britannia számára jó megállapodás jó megállapodás lesz az EU számára is. (MTI, Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.