Mellár Tamásnak akkor van esélye a pécsi Fidesz ellen, ha a többi jelölt visszalép a javára

politika
2018 március 05., 12:01
comments 322

A Gulyás Márton-féle Közös Ország Mozgalom újabb közvélemény-kutatásáról számolt be az Index, miután kiderült, hogy a saját körzetében az MSZP-s Molnár Gyula a legesélyesebb, de még ha mindenki más vissza is lépne, akkor sem tudná legyőzni a Fideszt.

A lap most arról ír, hogy Baranya megye 1-es választókerületében Mellár Tamás volt Fidesz-közeli közgazdász a legesélyesebb ellenzéki, de még a további visszalépések is csak azt jelentenék, hogy megszorítaná, de nem győzné le a fideszes jelöltjet. Az erőviszonyok:

  1. Csizi Péter (Fidesz–KDNP), 43 százalék
  2. Mellár Tamás (független), 26 százalék
  3. Fogarasi Gábor (Jobbik), 16 százalék
  4. Keresztes Lóránt (LMP), 13 százalék
  5. Nemes Balázs (Momentum), 3 százalék

2014-ben a fideszes Csizi Péter szűk különbséggel, 37-33 százalékra győzte le a baloldali összefogás emberét, Tóth Bertalant, azaz 63 százaléknyi szavazatot kapott az ellenzék, csak megosztottak voltak.

Mellár Tamás közgazdász beszédet mond az internetadó bevezetése ellen meghirdetett demonstráción a pécsi Széchenyi téren 2014. október 28-án.
photo_camera Mellár Tamás közgazdász beszédet mond az internetadó bevezetése ellen meghirdetett demonstráción a pécsi Széchenyi téren 2014. október 28-án. Fotó: Sóki Tamás / MTI

Pécsen pár héttel ezelőtt előbb az MSZP, majd az Együtt lépett vissza Mellár Tamás javára, de egy Csizi–Mellár-harc 55-45-re alakulna, tehát a Závecz Research által készített felmérés szerint Csizi még javított is 2014-hez képest. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.