Mellár Tamásnak akkor van esélye a pécsi Fidesz ellen, ha a többi jelölt visszalép a javára

A Gulyás Márton-féle Közös Ország Mozgalom újabb közvélemény-kutatásáról számolt be az Index, miután kiderült, hogy a saját körzetében az MSZP-s Molnár Gyula a legesélyesebb, de még ha mindenki más vissza is lépne, akkor sem tudná legyőzni a Fideszt.

A lap most arról ír, hogy Baranya megye 1-es választókerületében Mellár Tamás volt Fidesz-közeli közgazdász a legesélyesebb ellenzéki, de még a további visszalépések is csak azt jelentenék, hogy megszorítaná, de nem győzné le a fideszes jelöltjet. Az erőviszonyok:

  1. Csizi Péter (Fidesz–KDNP), 43 százalék
  2. Mellár Tamás (független), 26 százalék
  3. Fogarasi Gábor (Jobbik), 16 százalék
  4. Keresztes Lóránt (LMP), 13 százalék
  5. Nemes Balázs (Momentum), 3 százalék

2014-ben a fideszes Csizi Péter szűk különbséggel, 37-33 százalékra győzte le a baloldali összefogás emberét, Tóth Bertalant, azaz 63 százaléknyi szavazatot kapott az ellenzék, csak megosztottak voltak.

Mellár Tamás közgazdász beszédet mond az internetadó bevezetése ellen meghirdetett demonstráción a pécsi Széchenyi téren 2014. október 28-án.Fotó: Sóki Tamás / MTI

Pécsen pár héttel ezelőtt előbb az MSZP, majd az Együtt lépett vissza Mellár Tamás javára, de egy Csizi–Mellár-harc 55-45-re alakulna, tehát a Závecz Research által készített felmérés szerint Csizi még javított is 2014-hez képest. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.