Mellár Tamásnak akkor van esélye a pécsi Fidesz ellen, ha a többi jelölt visszalép a javára

2018 március 5., hétfő 12:01
325

A Gulyás Márton-féle Közös Ország Mozgalom újabb közvélemény-kutatásáról számolt be az Index, miután kiderült, hogy a saját körzetében az MSZP-s Molnár Gyula a legesélyesebb, de még ha mindenki más vissza is lépne, akkor sem tudná legyőzni a Fideszt.

A lap most arról ír, hogy Baranya megye 1-es választókerületében Mellár Tamás volt Fidesz-közeli közgazdász a legesélyesebb ellenzéki, de még a további visszalépések is csak azt jelentenék, hogy megszorítaná, de nem győzné le a fideszes jelöltjet. Az erőviszonyok:

  1. Csizi Péter (Fidesz–KDNP), 43 százalék
  2. Mellár Tamás (független), 26 százalék
  3. Fogarasi Gábor (Jobbik), 16 százalék
  4. Keresztes Lóránt (LMP), 13 százalék
  5. Nemes Balázs (Momentum), 3 százalék

2014-ben a fideszes Csizi Péter szűk különbséggel, 37-33 százalékra győzte le a baloldali összefogás emberét, Tóth Bertalant, azaz 63 százaléknyi szavazatot kapott az ellenzék, csak megosztottak voltak.

Mellár Tamás közgazdász beszédet mond az internetadó bevezetése ellen meghirdetett demonstráción a pécsi Széchenyi téren 2014. október 28-án. Fotó: Sóki Tamás / MTI

Pécsen pár héttel ezelőtt előbb az MSZP, majd az Együtt lépett vissza Mellár Tamás javára, de egy Csizi–Mellár-harc 55-45-re alakulna, tehát a Závecz Research által készített felmérés szerint Csizi még javított is 2014-hez képest. (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt