Molnár Gyula a legesélyesebb a körzetében, de ha mindenki más visszalépne, még akkor is a Fidesz nyerne

2018 március 5., hétfő 7:28
291

Az Index közölte a szavazótáborok erősségét vizsgáló, Gulyás Márton-féle Közös Ország Mozgalom egyik felmérését, ami most Budapest 18. választókerületét, a XI. kerület egy részét és a XXII. kerületet lefedő körzetet elemezte. (Az adatfelvétel február 1. és február 19. között történt, tehát még a hódmezővásárhelyi ellenzéki győzelem előtt.)

A Závecz Research felmérésének eredménye:

  1. Németh Zsolt (Fidesz-KDNP), 42 százalék
  2. Molnár Gyula (MSZP-Párbeszéd), 26 százalék
  3. Staudt Gábor (Jobbik), 12 százalék
  4. Hajdu Nóra (Együtt), 8 százalék
  5. Pitz Dániel (LMP), 9 százalék
  6. Orosz Anna (Momentum), 4 százalék

Tehát a fideszes Németh Zsolt simán nyerne, pedig az ellenzéki szavazók közel 60 százalékos többségben vannak.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke beszél az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen az Együd Árpád Kulturális Központban Kaposváron 2017. október 22-én. Fotó: Varga György/MTI/MTVA

A felmérés azért született, hogy kiderüljön, mi történne, ha visszalépne a többi ellenzéki jelölt a legerősebb jelölt javára: eszerint (a kis, rejtélyes pártokat nem figyelve) ha mindenki visszalépne Molnár Gyula javára, akkor sem adódnának össze az ellenzéki szavazatok, az MSZP elnöke 57-43-ra kapna ki Németh Zsolttól.

Ez biztos Fidesz-győzelem, de a 13 százalékpontos hátrány akár le is dolgozható, és Hódmezővásárhely akár növelhette is az ellenzéki beállítottságúak hajlandóságát a szavazásra. (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt