Molnár Gyula a legesélyesebb a körzetében, de ha mindenki más visszalépne, még akkor is a Fidesz nyerne

Az Index közölte a szavazótáborok erősségét vizsgáló, Gulyás Márton-féle Közös Ország Mozgalom egyik felmérését, ami most Budapest 18. választókerületét, a XI. kerület egy részét és a XXII. kerületet lefedő körzetet elemezte. (Az adatfelvétel február 1. és február 19. között történt, tehát még a hódmezővásárhelyi ellenzéki győzelem előtt.)

A Závecz Research felmérésének eredménye:

  1. Németh Zsolt (Fidesz-KDNP), 42 százalék
  2. Molnár Gyula (MSZP-Párbeszéd), 26 százalék
  3. Staudt Gábor (Jobbik), 12 százalék
  4. Hajdu Nóra (Együtt), 8 százalék
  5. Pitz Dániel (LMP), 9 százalék
  6. Orosz Anna (Momentum), 4 százalék

Tehát a fideszes Németh Zsolt simán nyerne, pedig az ellenzéki szavazók közel 60 százalékos többségben vannak.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke beszél az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen az Együd Árpád Kulturális Központban Kaposváron 2017. október 22-én.Fotó: Varga György/MTI/MTVA

A felmérés azért született, hogy kiderüljön, mi történne, ha visszalépne a többi ellenzéki jelölt a legerősebb jelölt javára: eszerint (a kis, rejtélyes pártokat nem figyelve) ha mindenki visszalépne Molnár Gyula javára, akkor sem adódnának össze az ellenzéki szavazatok, az MSZP elnöke 57-43-ra kapna ki Németh Zsolttól.

Ez biztos Fidesz-győzelem, de a 13 százalékpontos hátrány akár le is dolgozható, és Hódmezővásárhely akár növelhette is az ellenzéki beállítottságúak hajlandóságát a szavazásra. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.