Repülő autót akar gyártani a Porsche

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
A Porsche idén még ilyen hagyományos, utcai sportautókat mutatott be a chicagói autoshow-n, de már repülő autókban gondolkodik.Fotó: SCOTT OLSON/AFP

Az önvezető autó gondolata túl földhözragadtnak bizonyult a világ egyik legismertebb szupersportautógyárának, a Porschénak. Detlev von Platen, a Porsche kereskedelmi igazgatója szerint a gyár inkább repülő autót fejlesztene, ami persze önvezető is lenne, hogy olyanok is vezethessék, akiknek nincs pilótajogosítványuk.

"Ennek volna értelme. Zuffenhausenből (a Porsche gyártelepéről) a stuttgarti reptérre most legalább fél óra az út, ha szerencsém van. Repülve három és fél perc alatt ott lehetnék" - mondta von Platen.

A Porsche a repülő autóval új piacra is betörne. Von Platen szerint a repülő sportkocsi ideális légitaxi lehetne. A légitaxi egyelőre még nem létező szegmens az utasszállításban, de az Uber és társai már vizsgálják a lehetőséget. Az Uber például már 2020-ban tesztelni akarja a légitaxiszolgáltatását Dallasban, Los Angelesben és Dubaiban. A nagy repülőgyárakat is érdekli a terület, az Airbus nemrég bevásárolta magát egy helikopteres taxiszolgáltatásba, a Boeing pedig önvezető repülők fejlesztésén dolgozik.

Amilyen utópisztikusnak hangzik a légitaxi ötlete, annyira közel járhatunk már hozzá. A Porsche anyavállalata, a Volkswagen például már a 2017-es genfi autószalonon bemutatta Pop.Up névre keresztelt repülőautó-koncepcióját. (Via Quartz)


Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.