„„Technikai okok”” miatt lemondták Alföldi Róbert zalaegerszegi estjét a választások előtt

MŰVÉSZET
2018 március 05., 17:18
comments 178

A Nemzeti Színház egykori igazgatója, a magyar kormány rendszeres kritikusa március 22-én vett volna részt egy beszélgetésen a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben Buza Beáta háziasszony vendégeként. 

A színház jó előre meghirdette a programot, szórólap is készült az eseményhez, amire már a jegyértékesítés is elkezdődött, de február végén az előadást az önkormányzat által működtetett intézmény „technikai okokra” hivatkozva váratlanul lemondta. 

A szinhaz.hu szerint 

„joggal merülhet fel bárkiben, hogy Alföldi Róbert, aki egyszerre népszerű és vállalja a kormány működésével szembeni kritikáját, a választások előtt néhány héttel nem kívánatos a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem fenntartója, a zalaegerszegi önkormányzat számára.”

Az oldal újságírója felkereste a kiállíóterem vezetését, és kiderült, hogy a „technikai ok” mögött az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170 éves jubileumának programjainak előkészítése zajlik, plusz a március 15-höz kapcsolódó történelmi konferencia is időpontot keres, aminek esetében szempont, hogy minél közelebb legyen a nemzeti ünnephez. Mindenesetre biztos, hogy nem hirtelen jött nehézségek miatt kellett átvariálni a programot. „Bíznak benne”, hogy később pótolni tudják a beszélgetést. 

Zalaegerszeg nem először húzta volna ki a gyufát az elmúlt hetekben: itt működik ugye az a fideszes városvezetés, amelyik véletlenül megszavazta az OLAF Elios-jelentéseinek nyilvánosságát, majd miután leszóltak a központból, hogy ezt nagyon nem kéne, azonnal visszakoztak. (szinhaz.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.