„„Technikai okok”” miatt lemondták Alföldi Róbert zalaegerszegi estjét a választások előtt

A Nemzeti Színház egykori igazgatója, a magyar kormány rendszeres kritikusa március 22-én vett volna részt egy beszélgetésen a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben Buza Beáta háziasszony vendégeként. 

A színház jó előre meghirdette a programot, szórólap is készült az eseményhez, amire már a jegyértékesítés is elkezdődött, de február végén az előadást az önkormányzat által működtetett intézmény „technikai okokra” hivatkozva váratlanul lemondta. 

A szinhaz.hu szerint 

„joggal merülhet fel bárkiben, hogy Alföldi Róbert, aki egyszerre népszerű és vállalja a kormány működésével szembeni kritikáját, a választások előtt néhány héttel nem kívánatos a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem fenntartója, a zalaegerszegi önkormányzat számára.”

Az oldal újságírója felkereste a kiállíóterem vezetését, és kiderült, hogy a „technikai ok” mögött az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170 éves jubileumának programjainak előkészítése zajlik, plusz a március 15-höz kapcsolódó történelmi konferencia is időpontot keres, aminek esetében szempont, hogy minél közelebb legyen a nemzeti ünnephez. Mindenesetre biztos, hogy nem hirtelen jött nehézségek miatt kellett átvariálni a programot. „Bíznak benne”, hogy később pótolni tudják a beszélgetést. 

Zalaegerszeg nem először húzta volna ki a gyufát az elmúlt hetekben: itt működik ugye az a fideszes városvezetés, amelyik véletlenül megszavazta az OLAF Elios-jelentéseinek nyilvánosságát, majd miután leszóltak a központból, hogy ezt nagyon nem kéne, azonnal visszakoztak. (szinhaz.hu)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.