Több százan maradtak víz nélkül a Haladás 15 milliárdos csodastadionjában

A szombathelyi Haladás 15,6 milliárd forintos költséggel felépült új sportkomplexumának 9000 férőhelyes, UEFA IV-es besorolású, teljesen fedett lelátóval rendelkező futballpályája a bemutató napján, 2017. október 18-án.Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Hiába győzött simán hazai pályán szombaton a Haladás a Vasas ellen, pont a leglelkesebb szurkolóknak helyt adó B-középben morgolódhattak sokan. A 15,6 milliárd forintból épült csodastadion egyik karéjában belefagyott a víz a csövekbe, így nagyjából 700 ember teljesen víz nélkül maradt a meccs idején.

Nem működtek a WC-k, a csapból sem jött víz, a büfébe a stadion más pontjairól kellett áthordani kannákban a vizet, hogy ki tudják szolgálni a vendégeket. 

Az eset nem független attól, hogy most már hónapok óta képtelen a klub céget találni,  amely működtetné a méregdrága stadiont, így múlt héten a labdarúgó kft. vállalta magára ideiglenesen a feladatot. Az ügyvezető Tóth Miklós szerint az őszi utolsó forduló után víztelenítették és légtelenítették a rendszert, pénteken töltötték volna fel, de annyira hidegek voltak a csövek, hogy belefagyott a víz. 

A szerencse, hogy nem fagyott szét a rendszer, így nem kell még többet költeni a Haladás stadionjára.

Hivatalosan 2866 néző volt a meccsen, 700-an nem jutottak vízhez. (nyugat.hu)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.