Az adatvédelmi hatóság elnökének neve is feltűnt egy gyakorlatilag ismeretlen párt ajánlóívén

Miközben az ismert ellenzéki pártoknak egyáltalán nem ment könnyedén a szükséges aláírások összegyűjtése minden körzetben, van egy rakás párt, amiről alig hallhattunk korábban, most mégis simán összeszedték az országos listához szükséges mennyiségű aláírást. 

A jobbikos Alfahíren jelent meg egy cikk kedd este arról, hogy Újpesten az eddigiekhez képest is durva sztori került elő az egyik ilyen rejtélyes párt környékéről. A helyi választási bizottság jobbikos tagja, Szabó Balázs mondta el a lapnak, hogy a mellette ülő munkáspárti delegált, Demel Vilmos döbbenten fedezte fel saját nevét az Origó Párt ajánlóívén, amit elmondása szerint sosem írt alá. Az ügyben feljelentést tett. 

De itt még nem értek vissza a furcsaságok, a Hajrá Magyarország Párt, illetve a Sportos és Egészséges Magyarországért Párt ívein a Jobbik helyi szervezetének egyik tagja bukkant fel, aki szintén nem írt alá a pártoknak. De mindkét íven szerepelt a KDNP volt budapesti elnökének a neve is. 

A Hajrá Magyarország Párt ívén ráadásul felbukkant  Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének neve is. Péterfalvi az Alfahírnek elmondta, hogy soha nem adta ajánlását ennek a pártnak. 

Szabó beszélt arról is, hogy tíz kamugyanús párt jelöltje ellen emelt kifogást, de indítványát a helyi választási bizottság többsége elutasította. A jobbikus politikus ezután feljelentést tett. Szerinte az is gyanús, hogy ezeknek a pártoknak a delegáltjaival nem lehetett találkozni a kampányidőszak alatt, nyilvános helyen nem gyűjtöttek aláírásokat. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.