A Szegényekért Párt és a Családok Pártja egy-egy jelöltje is csalt az ajánlásokkal Békés megyében

A Jobbik szombaton közölte, hogy Békés megye 4. számú választókerületében 27 induló adta le a szükséges ajánlásokat, és több csalásra utaló körülmény is felmerült. Emiatt a delegáltjaik nem is akarták, hogy a kérdéses jelölteket nyilvántartásba vegyék, de végül a választási bizottsága többi tagja leszavazta őket. Emiatt fellebbeztek.

A Nemzeti Választási Bizottság szerdán közölte, hogy a testület több ajánlást is érvénytelenített, ezután pedig - megváltoztatva az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság (oevb) első fokú határozatait - két Békés megyei jelölt nyilvántartásba vételét is megtagadta, mert a döntéssel 500 alá csökkent a rájuk adott érvényes ajánlások száma.

Az NVB azért döntött így - egyhangúlag - több kifogás nyomán, mert úgy látták, hogy az ajánlások során visszaélhettek a választópolgárok személyes adataival, másolhatták azokat. A testület korábban még nem döntött ajánlások érvénytelenítéséről.

A két eset a Békés megyei, orosházi székhelyű 4-es számú egyéni választókerületben történt, a Szegényekért Párt és a Családok Pártja egy-egy jelöltjét érintette. Az NVB arról is döntött, hogy büntetőfeljelentést tesz az ügyben. A testület szerint a visszaélésekre egyebek mellett az utal, hogy több párt ívén azonos sorrendben követik egymást az ajánlások, úgy, hogy a hibás adatok is ugyanúgy ismétlődnek. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.