Vádat emeltek Terry Bryant ellen, aki a Frances McDormandtől elopott Oscar-szoborral bulizta szét magát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kedden Los Angelesben vádat emeltek az ellen a 47 éves férfi ellen, aki az Oscar-gála utáni Kormányzók bálján ellopta Frances McDormand amerikai színésznő frissen nyert Oscar-szobrát.

A Los Angeles megyei ügyészség közleménye szerint egy rendbeli nagy értékű lopás miatt vonják felelősségre Terry Bryantet. A férfi 3 éves szabadságvesztést kaphat a tettéért, ha elítélik. Most 20 ezer dolláros (5 millió forintos) óvadék fejében van szabadlábon.

Bryantnek jegye volt a Kormányzók báljára, a díjátadó utáni hivatalos vacsorára. Fényképek tanúsítják, hogy büszkén mutogatta az Oscar-szobrot, mintha az övé lett volna. De egy fotósnak feltűnt, hogy a gálán nem látta a győztesek között, ezért követte, és felelősségre vonta.

A rendőrség szerint Bryant szó nélkül átadta a szobrot, miután lelepleződött. A díjat még az este visszakapta McDormand, aki a legjobb női főszereplő kategóriában nyertHárom óriásplakát Ebbing határában című filmért.

Az Instagramon egy korábbi fotót is felfedeztek, amin a hollywoodi színészcéh (SAG) díjával pózolt Bryant. A céh vizsgálatot indított, hogy jelentette-e valaki SAG-díja eltűnését. Az internetes keresésekből az is kiderült, hogy a férfi több díjátadó rendezvényen mutatkozott sztárok társaságában.

A vádat várhatóan szerdán ismertetik egy Los Angeles-i bíróságon. (MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.