Chiellini könnyek közt ajánlotta a győzelmet az elhunyt Davide Astorinak

Heroikus küzdelemben győzte le a Wembleyben a Tottenhamet a Juventus szerda este a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A meccs hőse a torinói középhátvéd Giorgio Chiellini volt: ő mutatta be a legtöbb szerelést (4), ő tisztázott legtöbbször (13) és ő blokkolta a legtöbb lövést (3). 

A meccs után Chiellini-nyilatkozat most a sportoldalak egyik nagy slágere, egyrészt mert miközben a pályán kíméletlen szikla, az interjúból másodpercek alatt kiderül, hogy Chiellini valójában egy jámbor és bohókás figura, aki egyszerre nagyon tisztelettudó az ellenfelekkel szemben, de közben mer kicsit odaszúrni is. Mindeközben pedig úgy küzd az angollal, ahogy tényleg csak egy olasz középhátvéd tud:

Másrészt mert amikor utolsó körben a riporter Astoriról kérdezi, abban pillanatban láthatóan összeszorul Chiellini szíve, és arról kezd beszélni, hogy gyakran sírt az elmúlt napokban, nehéz volt ilyen lelkiállapotban felkészülni a meccsre, mivel mindenki szerette Davidét, de végül sikerült, és fontos, hogy pozitívan tekintsenek a jövőbe, mert Astori is így szeretné.

Chiellini azt is említi az interjú végén, másnap utaznak Firenzébe, hogy csapattársaival közösen küldjenek Davidénak „egy utolsó ciaot”. Astori temetéséről itt láthatsz képeket.