Chiellini könnyek közt ajánlotta a győzelmet az elhunyt Davide Astorinak

bajnokok ligája
2018 március 08., 16:16
comments 20

Heroikus küzdelemben győzte le a Wembleyben a Tottenhamet a Juventus szerda este a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A meccs hőse a torinói középhátvéd Giorgio Chiellini volt: ő mutatta be a legtöbb szerelést (4), ő tisztázott legtöbbször (13) és ő blokkolta a legtöbb lövést (3). 

A meccs után Chiellini-nyilatkozat most a sportoldalak egyik nagy slágere, egyrészt mert miközben a pályán kíméletlen szikla, az interjúból másodpercek alatt kiderül, hogy Chiellini valójában egy jámbor és bohókás figura, aki egyszerre nagyon tisztelettudó az ellenfelekkel szemben, de közben mer kicsit odaszúrni is. Mindeközben pedig úgy küzd az angollal, ahogy tényleg csak egy olasz középhátvéd tud:

link Forrás

Másrészt mert amikor utolsó körben a riporter Astoriról kérdezi, abban pillanatban láthatóan összeszorul Chiellini szíve, és arról kezd beszélni, hogy gyakran sírt az elmúlt napokban, nehéz volt ilyen lelkiállapotban felkészülni a meccsre, mivel mindenki szerette Davidét, de végül sikerült, és fontos, hogy pozitívan tekintsenek a jövőbe, mert Astori is így szeretné.

Chiellini azt is említi az interjú végén, másnap utaznak Firenzébe, hogy csapattársaival közösen küldjenek Davidénak „egy utolsó ciaot”. Astori temetéséről itt láthatsz képeket. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.