Fizetőssé tennék az ingyenes netes pornót egy amerikai államban

külföld
2018 március 08., 15:27
comments 163

Az Egyesült Államokban tavaly törölték el a netsemlegességet biztosító előírásokat, azóta lehetett sejteni, hogy jönnek majd a különféle kiskapuk és trükközések, melyek révén az eddigi nagyjából egységesen hozzáférhető internet külön területekre szakad majd.

Most egy ilyen irányban tett lépésről érkezett hír Rhode Island államból, ahol két szenátor, Frank Ciccone és Hanna Gallo nyújtott be egy törvényjavaslatot, ami arra kötelezné az államban működő netszolgáltatókat, hogy blokkolják a hozzáférést az olyan oldalakhoz, melyek offenzív szexuális tartalmat jelenítenek meg.

Azaz alapból nem lehetne pornót elérni az állam területén. A hivatalos indoklás szerint ezzel a 18 évesnél fiatalabb felhasználókat kívánják megóvni a pornográf tartalmaktól. Ha a törvény hatályba lépne, nem kéne az államban élő felnőtteknek örökre lemondaniuk a pornóról, az előterjesztés szerint ugyanis írásban (!) mindenki kérvényezhetné, hogy előfizetésüket mentesítsék a blokkolás alól, cserébe pedig be kéne fizetniük egy egyszeri, 20 dolláros díjat az államkasszába.

Az ingyenes netes pornó fizetőssé tétele egy olyan költségvetési forrás, amire eddig még más államok nem találtak rá, de ha a törvényt végigviszik, akkor lehet más helyeken is rákapnak majd. (Jezebel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.