Kibuktak a környezetvédők a Chanel elvarázsolt erdején

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
A Chanel divatház egy nyugat-franciaországi erdőben kivágott fákkal rendezte be a kifutót Karl Lagerfeld divatbemutatóján. Lett is belőle botrány.Fotó: PATRICK KOVARIK/AFP

Kemény bírálatokat kapott a környezetvédőktől Karl Lagerfeld és a Chanel divatház a legutóbbi nagybemutatójuk miatt, amit a párizsi Grand Palais-ben tartottak. Nem csoda, a kifutón egy elvarázsolt erdőt rendeztek be, ehhez pedig egy csomó öreg, de teljesen egészséges fát - tölgyeket és nyárfákat - vágtak ki.

A legnevetségesebb a sztoriban, hogy a Chanel a környezetvédőségét akarta hangoztatni a fairtással. A francia környezetvédő szervezetek szövetsége (FNE) szerint a Chanel "eretnekséget" követett el. "Megint sikerült félreérteniük a dolgot. Az ünnepelt divatház a "természetességet valódi fákkal próbálta prezentálni, ennek eredményeként fákat, köztük száz éves fákat vágtak ki néhány órányi show kedvéért" - írták közleményükben, hozzátéve, hogy akármi is volt az eredeti szándékuk, elbuktak. "A természet nem arról szól, hogy fákat vágunk ki az erdőből, hogy aztán kamionokkal díszletnek vigyük és a végén a szeméttelepre dobjuk" - írták.

A Chanel minderre azt tudta reagálni, hogy egyik Nyugat-Franciaországban kivágott és Párizsba szállított fa se volt száz évesnél idősebb. A bemutató divatkörökben amúgy hatalmas siker volt, a Harper's Bazaar például külön lelkendezett a díszletért. "A kifutó talán az eddigi legjobb volt, az élethű erdő látszólag a végtelenbe nyúlt" - írták. (Via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.