Nőnapi sztrájk miatt nem járnak a spanyol vonatok

10 spanyol szakszervezet jelentette be, hogy csütörtökön a nemzetközi nőnap alkalmából 24 órás sztrájkot tartanak, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a női és férfi dolgozók közötti jövedelmi egyenlőtlenségekre. A sztrájk miatt az országban több száz vonatot törölni kellett, és a madridi metróközlekedésben is zavarok várhatóak. A két legnagyobb szakszervezet a 24 órás sztrájkba nem ment bele, de tagjait kétórás munkabeszüntetésre hívta fel.

Közben feminista szervezetek arra szólították fel a spanyol nőket, hogy sztrájkoljanak otthon is, ne végezzenek házimunkát.

Penelope Cruz spanyol színésznő támogatja a felhívást, ezért lemondta minden csütörtöki szereplését és ő is házi sztrájkba kezdett.

Fotó: THOMAS SAMSON/AFP

Spanyolországban az EU adatai alapján egyébként 13-19 százalékkal kapnak kevesebbet a nők a férfiaknál ugyanazért a munkáért. (BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.