Rosszul járnak a szülők, akikhez hazaköltözik a felnőtt gyerekük

Londoni kutatók 17 európai országban végeztek felmérést az 50 és 75 éves kor közöttieknél arról, hogyan befolyásolja az életüket, ha felnőtt gyerekük, aki egyszer már kiköltözött a szülői házból, valamiért visszaköltözik. Nem meglepő módon, az jött ki, hogy

rosszul.

A szülőkhöz visszarepülő „bumeránggyerekek” komoly visszaesést hoznak az idősödő szülők életminőségében, és ez nem is csak a pénzügyek terén jelentkezik, hanem az is nagyon idegesíti a szülőket, hogy felborul a gyerek nélküli életritmusuk.

Az, hogy egy felnőtt ember hazaköltözzön a szüleihez, a 20. században egyre ritkábban fordult elő, mostanában azonban több európai országban a tartósan kedvezőtlen munkaerőpiaci trendek miatt ez egyre gyakoribb. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.