Rosszul járnak a szülők, akikhez hazaköltözik a felnőtt gyerekük

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Londoni kutatók 17 európai országban végeztek felmérést az 50 és 75 éves kor közöttieknél arról, hogyan befolyásolja az életüket, ha felnőtt gyerekük, aki egyszer már kiköltözött a szülői házból, valamiért visszaköltözik. Nem meglepő módon, az jött ki, hogy

rosszul.

A szülőkhöz visszarepülő „bumeránggyerekek” komoly visszaesést hoznak az idősödő szülők életminőségében, és ez nem is csak a pénzügyek terén jelentkezik, hanem az is nagyon idegesíti a szülőket, hogy felborul a gyerek nélküli életritmusuk.

Az, hogy egy felnőtt ember hazaköltözzön a szüleihez, a 20. században egyre ritkábban fordult elő, mostanában azonban több európai országban a tartósan kedvezőtlen munkaerőpiaci trendek miatt ez egyre gyakoribb. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.