Újabb orosz politikus megmagyarázhatatlan luxus-életmódjáról forgatott videót Navalnij

külföld
2018 március 08., 16:37
comments 38

Folytatódik tovább Alekszej Navalnij videósorozata: az elnökválasztástól hatóságilag eltiltott ellenzéki politikus ezúttal egy ismert orosz politikus Leonyid Szluckij gyanús ügyeinek nézett utána, és fél nap alatt közel 700 ezer megtekintést szedett össze. 

link Forrás

Navalnij azt állítja, hogy Szluckijnak többe kerülő autói vannak, mint amennyit egy orosz politikus egy év alatt keres, köze van egy drága ingatlanhoz Moszkva egyik előkelő negyedében és félév alatt több mint 825 alkalommal követett el közlekedési szabálysértést. 

Egy drága autót Szluckij még bevallott 2010-ben: 57 millió forintot érő Bentley Continental Flying Spur szerepelt a felesége nevén, miközben a férfi papíron évi 8,5 millió foritnyi rubelt keres, feleségének meg nincs számottevő jövedelme. Ehhez képest a házaspár beszerzett még egy Bentley Bentaygát 2016-ban, aminek minimumára 66 millió forint körül kezdődik. Ahhoz, hogy ezt megvehesse, Navalnij szerint a politikusnak hat éven át egyetlen fillért sem lett volna szabad költenie bármire, beleértve az élelmiszereket is. 

Előkerült még egy Mercedes-Maybach is, ami félév alatt, 2017 júniusa óta 825 közlekedési szabálysértést szedett össze, elsősorban gyorshajtásokból. 

Ezen kívül van még az orosz képviselőnek Navalnij szerint több hektárnyi be nem vallott földje és épülete Moszkva előkelő elővárosában. A férfi állítólag csak bérleti joggal bír a területre, igaz, 2055-ig. 

Leonyid Szluckij
photo_camera Leonyid Szluckij Fotó: Grigory Sysoev/Sputnik

Navalnij alapítványa révén a parlament illetékes bizottságához fordult, hogy indítsanak vizsgálatot, szerinte ezen információk alapján ki lehet rakni a képviselőt az országgyűlésből. 

Nem ez az egyetlen botrány Szluckij körül: a Duma külügyi bizottságát vezető politikust több újságíró vádolja szexuális zaklatással. Szluckij elmondása szerint nem követett el semmi rosszat, és hozzátette, hogy a vádak csak javították megítélését az orosz parlamentben. A nőnapon mindenesetre Facebookon üzent, elmondva, hogy nagyon sajnálja, ha bárkinek kellemetlenséget okozott volna. (Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.