"A KDNP szerint az a jó ország, ahol egyáltalán nincs korrupció"

POLITIKA
2018 március 09., 08:50
comments 105

Még január végén jelentette be a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége a Tíz kérdés tíz párthoz felhívását. A harminc napos határidő lejárt, közzétették a válaszokat. A szervezet kérdéseire 

mindössze hárman válaszoltak: a KDNP, a DK, a Jobbik és az LMP-s Ikoty István.

A Kereszténydemokrata Néppárt az azonos nemű emberek párkapcsolatáról szóló kérdésre válaszolva kijelentette:

"a KDNP senkit sem akar diszkriminálni, de ragaszkodik a házasság és a család védelméhez. Alaptörvényünk és meggyőződésünk szerint a házasság egy férfi és egy nő életszövetsége, ezért nem tudjuk támogatni két azonos nemű ember házasságkötését. Szintén nem tudjuk támogatni, hogy azonos nemű párok gyereket fogadhassanak örökbe, mert ez ellentétes a természeti törvénnyel és a gyerekek egészséges lelki fejlődéshez való jogával."

Fotó: Ujvári Sándor / MTI
photo_camera Fotó: Ujvári Sándor / MTI

A korrupció visszaszorításáról pedig azt írták, hogy

"a KDNP szerint az a jó ország, ahol egyáltalán nincs korrupció. (...) Erősíteni kell a korrupcióellenességet, hogy jogtalan előnyökért senki ne adjon, vagy fogadjon el pénzt vagy ajándékot. Aki korrupcióról tud, tegyen feljelentést, a bíróságok pedig szigorú ítéletet hozzanak."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.