Elképesztő egybeesés: pár perc különbséggel ugyanarról szóló cikk jelent meg a fideszes lapokban

media
2018 március 09., 07:55
comments 91

Élesedik a kampány, ezért nyilván szorosabbra kellett húzni a gyeplőt, mindenesetre péntek reggel olyat húztak a fideszes kezekben lévő netes portálok, amit eddig maximum csak a Mészáros Lőrinc által felvásárolt megyei lapoktól láttunk: alig pár perc különbséggel szinte ugyanaz a vezető anyag jelent meg rajtuk. 

Ráadásul úgy, hogy mindegyik cikket saját anyagként tüntetik fel, mintha bármiféle külső ráhatás nélkül, a lap újságírói épp ezt a cikket állították volna össze, a szerkesztők pedig épp most érezték volna szerencsésnek a megjelenést. 

Még erősebb a jelenet, ha végigvesszük, hogy ezek a __lapok__ papíron nincsenek is egy kézben. A Magyar Idők mögött Mészáros Lőrinc, a Ripost mögött Ómolnár Miklós, a Lokál mögött Habony Árpád, az Origo mögött pedig Matolcsy Ádám áll, és négy külön szerkesztőségről van szó, melyek úgy fest, időnként mégis tudnak egyszerre dobbanni. (A fideszes médiagépezet működéséről korábban itt írtunk, érdemes kattintani.)

A cikkeket inkább nem is linkeljük, arról szólnak, hogy Soros György éppen próbálja megbuktatni a bevándorlásellenes Fico-kormányt. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.