Elképesztő egybeesés: pár perc különbséggel ugyanarról szóló cikk jelent meg a fideszes lapokban

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Élesedik a kampány, ezért nyilván szorosabbra kellett húzni a gyeplőt, mindenesetre péntek reggel olyat húztak a fideszes kezekben lévő netes portálok, amit eddig maximum csak a Mészáros Lőrinc által felvásárolt megyei lapoktól láttunk: alig pár perc különbséggel szinte ugyanaz a vezető anyag jelent meg rajtuk. 

Ráadásul úgy, hogy mindegyik cikket saját anyagként tüntetik fel, mintha bármiféle külső ráhatás nélkül, a lap újságírói épp ezt a cikket állították volna össze, a szerkesztők pedig épp most érezték volna szerencsésnek a megjelenést. 

Még erősebb a jelenet, ha végigvesszük, hogy ezek a __lapok__ papíron nincsenek is egy kézben. A Magyar Idők mögött Mészáros Lőrinc, a Ripost mögött Ómolnár Miklós, a Lokál mögött Habony Árpád, az Origo mögött pedig Matolcsy Ádám áll, és négy külön szerkesztőségről van szó, melyek úgy fest, időnként mégis tudnak egyszerre dobbanni. (A fideszes médiagépezet működéséről korábban itt írtunk, érdemes kattintani.)

A cikkeket inkább nem is linkeljük, arról szólnak, hogy Soros György éppen próbálja megbuktatni a bevándorlásellenes Fico-kormányt. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.