Elképesztő egybeesés: pár perc különbséggel ugyanarról szóló cikk jelent meg a fideszes lapokban

2018 március 9., péntek 7:55
91

Élesedik a kampány, ezért nyilván szorosabbra kellett húzni a gyeplőt, mindenesetre péntek reggel olyat húztak a fideszes kezekben lévő netes portálok, amit eddig maximum csak a Mészáros Lőrinc által felvásárolt megyei lapoktól láttunk: alig pár perc különbséggel szinte ugyanaz a vezető anyag jelent meg rajtuk. 

Ráadásul úgy, hogy mindegyik cikket saját anyagként tüntetik fel, mintha bármiféle külső ráhatás nélkül, a lap újságírói épp ezt a cikket állították volna össze, a szerkesztők pedig épp most érezték volna szerencsésnek a megjelenést. 

Még erősebb a jelenet, ha végigvesszük, hogy ezek a __lapok__ papíron nincsenek is egy kézben. A Magyar Idők mögött Mészáros Lőrinc, a Ripost mögött Ómolnár Miklós, a Lokál mögött Habony Árpád, az Origo mögött pedig Matolcsy Ádám áll, és négy külön szerkesztőségről van szó, melyek úgy fest, időnként mégis tudnak egyszerre dobbanni. (A fideszes médiagépezet működéséről korábban itt írtunk, érdemes kattintani.)

A cikkeket inkább nem is linkeljük, arról szólnak, hogy Soros György éppen próbálja megbuktatni a bevándorlásellenes Fico-kormányt. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt