Már javában üzemel Szalai Ádám válogatott csatár új fémmegmunkáló gyára

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Büszke gyártulajdonosként posztolta ki az előbb az Instagramra a Hoffenheim és a válogatott csatára, Szalai Ádám a nemrég elkészült gyára fotóját. 

Igazi klasszikus gyárról van szó abban az értelemben, hogy fémlemezeket munkálnak meg benne, persze hipermodern technológiával, számítógépekkel és lézerekkel.

Bár Szalai csak most, ezzel a poszttal döbbentett rá sokakat, hogy a focizás mellett milyen sikeres befektető, a nagytarcsai gyárépület valójában már január eleje óta üzemel, az Omega Laser Steeltec nevű cég pedig 2015. óta van a sportoló tulajdonában, és már régóta termel, csak nem ilyen modern környezetben.

Nem is akármilyen gyárról van szó. A kapun belépőt ilyen látvány fogadja:

Fotó: ols.hu

Odabent pedig ilyen számítógépvezérelt gépek dolgoznak:

Fotó: ols.hu

Ilyen térben:

Fotó: ols.hu

A 2001-ben alapított vállalkozást 2015-ben vásárolta meg Szalai, aki egyszemélyben tulajdonosa a cégnek. Az Omega előtte sem lehetett neki ismeretlen, hiszen a cég ügyvezetője 2008 és 2011 között egy Szalai Csaba nevű ember volt, akinek a lakcíme véletlenül megegyezik Szalai Ádáméval.

A cég az utóbbi években szépen fejlődött: 2012-ben még veszteségesek voltak ugyan, de a forgalmuk azóta folyamatos növekedés mellett megnégyszereződött és vastagon nyereségessé váltak. 2016-os üzleti eredményt találtam róluk, ekkor 391 millió forintos forgalom mellett 54 milliós adózás előtti és 44,5 milliós adózott eredményt értek el. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.