Orbán egy útavatáson simán felmondta a hazug kormányzati propagandát, hogy Magyarországnak 9 milliót kellene kifizetnie migránsonként

A 8-as főút Várpalotát elkerülő szakaszának átadásán járt Orbán Viktor, és ha már ott volt, a friss aszfalton állva rátért A TÉMÁRA. 

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Orbán Viktor miniszterelnök az MTI tudósítása szerint azt mondta, hogy „agyonnyomná” Magyarországot, a fejlesztési terveket, a nyugdíjemelést, a családtámogatást, ha 

bevándorlóországgá válnánk, és mintegy 9 millió forintot ki kellene fizetni migránsonként.Ezt még a szeptemberi aktuális sorosozós reklámban kezdte terjeszteni a kormány:

Ami - mint már akkor megírtuk

konkrét hazugság.

A magyarázatban hivatkozott cikkben pont arról van szó, hogy az EU fizetne befogadott menedékkérőnként ennyit a befogadó tagállamoknak a menekültek élelmezésére és elszállásolására. A pénzt tehát nem Magyarország fizetné, nem a menekülteknek és nem is állami forrásokból.

Ez most már Orbán beszédében úgy alakult át, hogy Brüsszel ezt akarja (Soros neve nem szerepelt a tudósításban). A kampányoló miniszterelenök azt is mondta, hogy „lehetnek nekünk terveink útépítésre, fejlesztésre, zászlóshajókra, középvárosokra, modern falvakra, ha egyébként a forrásokat Magyarország fejlesztése helyett a migrációra kell költeni", az ugyanis rengeteg pénzbe kerül.

Minden fejlesztés pénzügyi alapjai veszélybe kerülnek, ha ráerőltetik Magyarországra azokat a brüsszeli terveket, amelyek alapján bevándorlóországgá válna - mondta Orbán Viktor, hangsúlyozva: a rendelkezésre álló forrásokat inkább olyan célokra kell fordítani, amelyek az itt élő magyarok érdekét szolgálják.

Megjegyezte, hogy például Ausztriában és Bajorországban a pénzügyi források hatalmas százalékát emészti fel „egy bevándorlóország felépítése”.

Szavai szerint Magyarország nem bírná ki, hogy évi körülbelül 100 milliárd forintot fordítson egy „bevándorlóország működtetésére”.