Orbán egy útavatáson simán felmondta a hazug kormányzati propagandát, hogy Magyarországnak 9 milliót kellene kifizetnie migránsonként

POLITIKA
2018 március 09., 12:21
comments 141

A 8-as főút Várpalotát elkerülő szakaszának átadásán járt Orbán Viktor, és ha már ott volt, a friss aszfalton állva rátért A TÉMÁRA. 

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Orbán Viktor miniszterelnök az MTI tudósítása szerint azt mondta, hogy „agyonnyomná” Magyarországot, a fejlesztési terveket, a nyugdíjemelést, a családtámogatást, ha 

bevándorlóországgá válnánk, és mintegy 9 millió forintot ki kellene fizetni migránsonként.Ezt még a szeptemberi aktuális sorosozós reklámban kezdte terjeszteni a kormány:

Ami - mint már akkor megírtuk

konkrét hazugság.

A magyarázatban hivatkozott cikkben pont arról van szó, hogy az EU fizetne befogadott menedékkérőnként ennyit a befogadó tagállamoknak a menekültek élelmezésére és elszállásolására. A pénzt tehát nem Magyarország fizetné, nem a menekülteknek és nem is állami forrásokból.

Ez most már Orbán beszédében úgy alakult át, hogy Brüsszel ezt akarja (Soros neve nem szerepelt a tudósításban). A kampányoló miniszterelenök azt is mondta, hogy „lehetnek nekünk terveink útépítésre, fejlesztésre, zászlóshajókra, középvárosokra, modern falvakra, ha egyébként a forrásokat Magyarország fejlesztése helyett a migrációra kell költeni", az ugyanis rengeteg pénzbe kerül.

Minden fejlesztés pénzügyi alapjai veszélybe kerülnek, ha ráerőltetik Magyarországra azokat a brüsszeli terveket, amelyek alapján bevándorlóországgá válna - mondta Orbán Viktor, hangsúlyozva: a rendelkezésre álló forrásokat inkább olyan célokra kell fordítani, amelyek az itt élő magyarok érdekét szolgálják.

Megjegyezte, hogy például Ausztriában és Bajorországban a pénzügyi források hatalmas százalékát emészti fel „egy bevándorlóország felépítése”.

Szavai szerint Magyarország nem bírná ki, hogy évi körülbelül 100 milliárd forintot fordítson egy „bevándorlóország működtetésére”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt