Örökre eltiltják a doppingoló orosz gyaloglót

Doppingolásért örökös eltiltást kapott a Nemzetközi Atlétikai Szövetségtől (IAAF) Sztanyiszlav Jemeljanov orosz gyalogló.

A 27 éves atléta azért kapta a legszigorúbb fegyelmi büntetést, mert „vétkes tiltott anyagok és tilos felkészülési módszerek használatában, illetve azok használatának megkísérlésében”. 

A barcelonai Európa-bajnokságon középen a győztes JemaljanovFotó: Alexander Vilf/RIA Novosti

Jemeljanovot a nemzetközi Sportdöntőbíróság tavaly már nyolc évre eltiltotta a doppingellenes szabályok megsértése miatt, egyszersmind törölte a 2015 júniusa után elért eredményeit. Még korábban, 2010-ben is volt doppingügye, s miután vétkesnek találták, megfosztották az Európa-bajnokságon szerzett aranyérmétől, amelyet 20 kilométeres gyaloglásban szerzett.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2015 novemberében az egész az orosz szövetséget felfüggesztette, miután a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség arra a megállapításra jutott, hogy Oroszországban szisztematikus doppingolás zajlott. (via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.