Semjén Zsolt: „Nem én helikopterezek, hanem a jávorszarvas”

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Hír TV videót is szerzett a kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettes svédországi vadászatáról. Ezen látszik, ahogy Semjén Zsolt elégedetten rendezgeti az elejtett fajdkakasokat és szarvasokat, amiket aztán helikopterrel szállítottak el. A csatorna szerint a 4-5 millió forintnak megfelelő svéd koronába kerültek, amit a helikopter- és szállodabérlés dobott meg. 

Mivel a felvételeket már kormány szócsövei sem tudták letagadni, a humoránál lévő Origó a Hajtóvadászat Semjén Zsolt ellen című cikkben próbálta megmagyarázni, hogy Semjén tulajdonképpen csak a svédországi rokonait látogatta meg, lelőtt szarvast pedig ha akarják, akkor sem tudták volna máshogy elszállítani.

Semjén Zsolt a Facebookon ehhez annyit fűzött hozzá:

„Nem én helikopterezek, hanem a jávorszarvas.”


Pedig a miniszterelnök-helyettesnek elvileg magyarázkodnia sem kellene. Pár éve a   vásárosnaményi Vadászati Múzeum avatásán pont arról beszélt, miért jó mindenkinek, ha egyre több olyan gazdag ember van, aki külföldre jár vadászni.

Egy épeszű kormánynak az kell, hogy a célja legyen, hogy minél több olyan tehetős ember legyen, aki megérti azt, hogy az a gazdagodás legitim, ami valamilyen formában másnak is jó. Nem az a célunk, hogy ne legyenek gazdag emberek. Az a célunk, hogy minél több gazdag ember legyen. 

És olyan formában gazdagodjon, hogy az ne csak önmagának, hanem a többieknek is jó legyen. Hála Istennek, hogy vannak olyan honfitársaink, akik emberfeletti munkával, tehetséggel, szorgalommal és bizony szerencsével elmehetnek a világ különböző részeire vadászni. 

De példaértékű az, hogy ezt nem zárják be egy trófeaszobába, a villájukba, hanem lehetővé teszik azt, hogy anyagi, szellemi áldozatot nem sajnálva, hogy mindenki számára megismerhető legyen.

Hogy a legszegényebb diák az iskolából is láthassa ezeket. Hogy mindenki, aki itt él, valahogy a sajátjának érezhesse, hogy a teremtés csodáit megcsodálhassa.

Bónuszként még azt is bemutatta, hogyan utánozza a szarvasbőgést:

Update:

Semjén Zsolt közben rájött, mit lőtt le, és a jávorszarvast rénszarvasra javította:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.