Észak-Koreát és Szaúd-Arábiát éltető poszt jelent meg a Kojot oldalán, a rendező szerint hekkerek voltak

INTERNET
2018 március 10., 06:55
comments 69

Szokatlan poszt jelent meg szombat reggel a Kojot című film rajongói oldalán. A megosztott szövegben pozitív példaként emlegetik Észak-Koreát és azokat az országokat, amelyek kényszermunkára ítélik vagy lelövik az illegális határátlépőket. 

A film rajongói kiakadtak az agyatlan propaganda miatt, ezért Kostyál Márk, a film rendezője kommentben próbálta tisztázni, hogy az alkotóknak semmi köze a szöveghez.

A Kostyál Márk a 444-nek elmondta, hogy reggel a film egyik szereplője értesítette a bejegyzésről. Elképesztőnek és érthetetlennek tartja a szöveget. Ezt azonban nem tudta törölni, mert az oldalt nem ő kezeli, hanem a gyártó. Nekik már jelezte, hogy szerinte feltörték az oldalt, és töröljék a bejegyzéseket. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.