Kikérte az adatait, és kiderült, hogy legalább 9 párt élt vissza az aláírásaival

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egészen július elejéig lehet érdeklődni a választási irodáknál arról, hogy pontosan melyik pártok használták fel az aláírásunkat az induláshoz. Könnyen előfordulhat, hogy az ajánlásunkkal olyan kamupártok is visszaélnek, akiket nem akartunk támogatni.

Varga Illés Levente a saját adatait kikérte az aláírásellenőrző rendszerből, teljesen megdöbbent azon, hogy összesen 13 párt használta fel az aláírását, miközben valójában csak négynek (Momentum, Kétfarkú, Jobbik, LMP) írt alá. Az erről kapott igazolást pedig kitette a Facebookra:

Varga Illés Levente idén csak a zölddel jelölt pártoknak írt alá.Fotó: Varga Illés Levente/facebook

Varga arra gyanakszik, hogy az aláírásával visszaélő pártok még a 2014-es adatbázisuk alapján dolgozhatnak. A 444-nek azt mondta, hogy az az ismerőse, aki pont utána írt alá az LMP-nek és a Kétfarkúnak, azt a visszajelzést kapta, hogy csak ezen a két lajstromban szerepel a neve. Tehát nem történt visszaélés. Egy másik ismerőse, aki soha senkinek nem írt alá, ő most üres listát kapott.

De 2014-ben, amikor Varga LMP-s jelölt volt, sok kamupárt megkereste, de elmondása szerint azzal szerelte le őket, hogy ugyan személyesen aláír nekik, de nem üzletelt velük. Arra gyanakszik, hogy most is ezeket az aláírásokat használhatták fel. Azt mondta, hogy feljelentést tesz az ügyben. 

Érden összesen 16 szervezet próbálta nyilvántartásba vetetni magát az áprilisi választásra, közülük 10 indulását hagyták jóvá. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.