Zalaegerszegen a civileknek is megtiltották, hogy meghívják Alföldi Róbertet

politika
2018 március 10., 07:23
comments 395

A rendező az oldalán részletesen leírta, hogyan akadályozták meg felsőbb utasításra, hogy márciusban részt vegyen egy beszélgetésen a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Bár a szervezők technikai okokra hivatkoztak

de Alföldi szerint amikor a zalaegerszegiek „elkezdték kikérni maguknak, hogy hülyének nézik őket”, pillanatokon belül kiderült, hogy a parlamenti képviselő tiltotta le az estet.

A mai napig sem értem, hogy mitől félt a hatalom. Vagyis amit értek, az nevetséges, illetve nagyon ijesztő paranoiáról szól” - jegyezte meg a rendező.

Tiltakozásul a helyiek úgy döntöttek, hogy ha az önkormányzati intézményben nem fogadhatják Alföldit, akkor egy másik helyszínen szervezik meg az estet. „Megállapodtunk az időpontban, megbeszéltük, hogy nem politizálunk, hanem mi, mint normális kultúremberek beszélgetünk a színházról, a kultúráról, és jól érezzük magunkat együtt. Mint olyanok, akik egy normális, és demokratikus országban élnek”- tette hozzá. 

Csakhogy a civil szerveződésnek is keresztbe tettek. Szombaton már arról tájékoztatták Alföldit, hogy 

„nincs olyan hely Zalaegerszegen, amit bérbe mernének adni, hogy megtartsák az eseményt. Sem szálloda, sem étterem, sem téli kert, sem semmilyen nagyobb helyiség. Mert félnek, mert megfenyegették őket, mert nem merik. Hogy nincs olyan ember Zalaegerszegen, aki moderálná a beszélgetést velem, mert félti a munkáját, mert szóltak neki, hogy jól gondolja meg, hogy akarja–e még a munkáját”.

A rendező szerint ez az eseten bizonyítja, hogy igenis létezik ma fenyegetés, és zsarolás és félelem Magyarországon, és  nem lehet ma egy civil rendezvényt megszervezni, ha az a kormány vélt érdekeit sérti. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.