Zalaegerszegen a civileknek is megtiltották, hogy meghívják Alföldi Róbertet

A rendező az oldalán részletesen leírta, hogyan akadályozták meg felsőbb utasításra, hogy márciusban részt vegyen egy beszélgetésen a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Bár a szervezők technikai okokra hivatkoztak

de Alföldi szerint amikor a zalaegerszegiek „elkezdték kikérni maguknak, hogy hülyének nézik őket”, pillanatokon belül kiderült, hogy a parlamenti képviselő tiltotta le az estet.

A mai napig sem értem, hogy mitől félt a hatalom. Vagyis amit értek, az nevetséges, illetve nagyon ijesztő paranoiáról szól” - jegyezte meg a rendező.

Tiltakozásul a helyiek úgy döntöttek, hogy ha az önkormányzati intézményben nem fogadhatják Alföldit, akkor egy másik helyszínen szervezik meg az estet. „Megállapodtunk az időpontban, megbeszéltük, hogy nem politizálunk, hanem mi, mint normális kultúremberek beszélgetünk a színházról, a kultúráról, és jól érezzük magunkat együtt. Mint olyanok, akik egy normális, és demokratikus országban élnek”- tette hozzá. 

Csakhogy a civil szerveződésnek is keresztbe tettek. Szombaton már arról tájékoztatták Alföldit, hogy 

„nincs olyan hely Zalaegerszegen, amit bérbe mernének adni, hogy megtartsák az eseményt. Sem szálloda, sem étterem, sem téli kert, sem semmilyen nagyobb helyiség. Mert félnek, mert megfenyegették őket, mert nem merik. Hogy nincs olyan ember Zalaegerszegen, aki moderálná a beszélgetést velem, mert félti a munkáját, mert szóltak neki, hogy jól gondolja meg, hogy akarja–e még a munkáját”.

A rendező szerint ez az eseten bizonyítja, hogy igenis létezik ma fenyegetés, és zsarolás és félelem Magyarországon, és  nem lehet ma egy civil rendezvényt megszervezni, ha az a kormány vélt érdekeit sérti. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.