A kihalás szélére sodródott az aranyosarcú kakadu

ÁLLAT
2018 március 12., 12:59
comments 30
photo_camera Fotó: J. Patrick Fischer / Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

A kihalás szélére sodródott az aranyosarcú kakadu, amiből már csak negyven él vadon, közölte a Kis-Szunda-szigetek Természetvédelmi Hivatala. A kakadupopulációra, mint oly sok más veszélyezetett fajra az ember jelenti a legnagyobb veszélyt, az illegális vadászat miatt sodródott a kihalás szélére.

Pedig az aranyosarcú kakadu mindent megtesz azért, hogy szimpatikussá tegye magát a legveszélyesebb ellenségének. Egyrészt, ugye, aranyos arcú. Másrészt rendkívül barátságos, szeret mókázni, és képes megjegyezni, amit az emberek mondanak neki. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.