Miniszterhelyettessé nevezték ki Oroszországban egy vetélkedő első három helyezettjét

külföld
2018 március 12., 12:25
comments 38

A "fiatalítás" jegyében Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök, Vlagyimir Putyin elnök egykori székmelegítője miniszterhelyettessé nevezte ki a Ligyeri Rosszii (Oroszország Vezetői) nevű országos vetélkedő első három helyezettjét.

A vetélkedő még tavaly októberben kezdődött, olyan 35-50 éves pályázók jelentkezhettek rá, akiknek legalább két év vezetői gyakorlatuk volt.

A vetélkedő különösen jól sikerülhetett, mert a három új miniszterhelyettes mellett a játék további 45 helyezettje kapott posztot az elnöki apparátusban, szövetségi és regionális minisztériumokban.

Medvegyev a három helyezett közül Oleg Szalagajt egészségügyi, Pavel Szorokint energiaügyi, Ilja Toroszovot pedig gazdaságfejlesztési miniszterhelyettessé nevezte ki. Szalagaj korábban az egészségügyi minisztérium kommunikációs igazgatóságát, Szorokin az energiaügyi minisztérium elemzőközpontját vezette, Toroszov pedig egy bank vezérigazgató-helyettese volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.