Schwarzenegger nagy olajvállalatok beperlésére készül

Arnold Schwarzenegger a Politicónak beszélt arról vasárnap, hogy arra készül, olajvállalatokat perel be, mert „tudták, hogy emberek halálát okozzák az egész világon”. Az olajcégeket a dohányiparhoz hasonlította, melynek szereplői tudták, hogy a dohányzás halált okoz, de éveken át tagadták. Kalifornia egykori kormányzója hozzátette, az olajcégek 1959 óta tudták, hogy a fosszilis tüzelőanyagok klímaváltozást okoznak. „Nem gondolom, hogy ez más lenne: ha besétálsz egy szobába, és tudod, hogy meg fogsz ölni valakit, az előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosság. Azt hiszem, hogy ez ugyanaz az olajvállalatokkal.”

(via Axios)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.