Schwarzenegger nagy olajvállalatok beperlésére készül

külföld
2018 március 12., 14:01
comments 154

Arnold Schwarzenegger a Politicónak beszélt arról vasárnap, hogy arra készül, olajvállalatokat perel be, mert „tudták, hogy emberek halálát okozzák az egész világon”. Az olajcégeket a dohányiparhoz hasonlította, melynek szereplői tudták, hogy a dohányzás halált okoz, de éveken át tagadták. Kalifornia egykori kormányzója hozzátette, az olajcégek 1959 óta tudták, hogy a fosszilis tüzelőanyagok klímaváltozást okoznak. „Nem gondolom, hogy ez más lenne: ha besétálsz egy szobába, és tudod, hogy meg fogsz ölni valakit, az előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosság. Azt hiszem, hogy ez ugyanaz az olajvállalatokkal.”

(via Axios)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.