Vádat emelnek a Magyar Nemzeti Arcvonal ügyében

bűnügy
2018 március 12., 08:46
comments 39

A szélsőséges politikai nézeteket valló szervezetet érintő akciók, és házkutatások során a rendőrök 2016 őszén lőfegyvereket, lőszert és robbanóanyagot is találtak - áll az ügyészség közleményében. Az ügynek összesen nyolc vádlottja van.

A vádirat szerint az ügy hét vádlottja a lakóhelyükön lőfegyvereket, lőszert, robbanóanyagot, robbantószert tartott engedély nélkül, míg nyolcadik társuk engedélyköteles lőfegyverek illegális megvásárlásában működött közre.

A Rendőrség a Terrorelhárítási Központ közreműködésével 2016 őszén több helyszínen, így Jászberény, Galgaguta, Bőny településeken tartott szervezett akció keretében házkutatást. 

A különböző helyszíneken összesen több mint harminc lőfegyvert, több ezer lőszert, lőfegyverdarabot, valamint az egyik vádlottnál csaknem egy kilogramm tömegű robbanóanyagot találtak és foglaltak le.

A vádlottak közül két férfival szemben a főügyészség közösség tagja elleni erőszak előkészülete miatt is vádat emelt. A szélsőséges politikai nézeteket valló Magyar Nemzeti Arcvonal nevű félkatonai jellegű, hierarchikusan működő szervezet a hozzá köthető internetes oldalakon

2015-ben és 2016-ban több migráns- és zsidóellenes cikket tett közzé,

amiben az említett két vádlott közreműködött. A megjelentett írások az e csoportokhoz tartozó személyek elleni gyűlölet keltésére voltak alkalmasak.

A szervezet katonai jellegű táborokat tartott a tagjainak, melyeknek a harcászati kiképzések, erőnléti edzések, küzdősport képzés mellett az ideológiai képzés is részét képezte. A fenti tartalmú írások, valamint a Magyar Nemzeti Arcvonalhoz a tagok toborzása, valamint a katonai táborok és kiképzések együttesen, magában hordozták az említett csoportokhoz tartozó személyek elleni konkrét, erőszakos fellépés veszélyét.

A közösség tagja elleni erőszakra való felkészülés folyamatát a rendőrség fellépése szakította meg.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben lőfegyverrel, lőszerrel, robbanóanyaggal visszaélés bűntette, valamint közösség tagja elleni erőszak előkészületének vétsége miatt a mai napon nyújtja be a vádiratot az illetékes bíróságra.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.