400 milliós luxusvillába költözött Matolcsy György

POLITIKA
2018 március 13., 06:01
comments 310

A Fidesz holdudvara tényleg hisz a család erejében, ezt bizonyítja annak a kb. 400 millió forint értékű luxusingatlannak a sorsa is, amiben most Matolcsy György jegybankelnök él. A II. kerületben lévő, 430 millióért hirdetett, háromszintes, 500 négyzetméteres ingatlant ugyanis Matolcsy György fia, Matolcsy Ádám egyik cége, a Magyar Stratégiai Zrt. vette meg, a vásárlásra pedig a Matolcsy unokatestvére, Szemerey Tamás érdekeltségében lévő NHB Növekedési Hitel Bank nyújtott hitelt, a villára bejegyzett jelzálog alapján 280 millió forint értékben.

A 24.hu kiderítette, hogy ezt a villát használja Matolcsy György és új felesége Matolcsy (korábban Vajda) Zita is. Matolcsy Ádám a lapnak elismerte, hogy apja bérleti díjat fizet a villa egyik lakrészéért.

A villa többi részét Matolcsy Ádám szerint az ő cége használja.

Matolcsy Györgynek egyébként a vagyonnyilatkozata szerint sem megtakarítása, sem hitele nincs, jövedelme pedig kizárólag a jegybanktól érkezik.

A villa korábbi hirdetésében szereplő képeket ide kattintva lehet megnézni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.