A kampányidőszakra hivatkozva meggondolta magát és mégsem tüntet a Mentődolgozók Szövetsége

Egészségügy
2018 március 13., 05:52
comments 85

Facebook-oldalán jelentette be a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége, hogy kiszáll a március 24-ére tervezett tüntetés szervezéséből, írja a Népszava. Az érdekvédelmi szervezet döntését azzal indokolta, hogy válaszolt levelükre az egészségügyért felelős államtitkár, így látnak reményt a béremelésekről szóló tárgyalások megkezdésére. Illetve szerintük nem szerencsés kampányidőszakban tüntetni.

"Meggyőződésünk, hogy az országgyűlési képviselőválasztásokhoz kapcsolódó kampányidőszak alatt azáltal, hogy teret adunk a politikai pártoknak arra, hogy az egészségügyi dolgozók helyzetét kihasználva saját politikai tőkét kovácsoljanak sztrájk felhívásunkból és a tüntetésből, az nem a mentődolgozók érdekeit szolgálja,"

írják. A megmozdulás másik szervezője Független Egészségügyi Szakszervezet közölte: nem adják fel, egyedül is megrendezik a Kossuth téri tüntetést. A szervezet vezetője, Soós Adrianna a Népszavának elmondta: az államtitkártól kapott leveleket nem tekinti tárgyalási ajánlatnak, hiszen nem tartalmazta, hogy a kormány részéről ki a meghatalmazott, illetve mikor és hol készek az egyeztetésre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.