A kampányidőszakra hivatkozva meggondolta magát és mégsem tüntet a Mentődolgozók Szövetsége

Facebook-oldalán jelentette be a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége, hogy kiszáll a március 24-ére tervezett tüntetés szervezéséből, írja a Népszava. Az érdekvédelmi szervezet döntését azzal indokolta, hogy válaszolt levelükre az egészségügyért felelős államtitkár, így látnak reményt a béremelésekről szóló tárgyalások megkezdésére. Illetve szerintük nem szerencsés kampányidőszakban tüntetni. 

"Meggyőződésünk, hogy az országgyűlési képviselőválasztásokhoz kapcsolódó kampányidőszak alatt azáltal, hogy teret adunk a politikai pártoknak arra, hogy az egészségügyi dolgozók helyzetét kihasználva saját politikai tőkét kovácsoljanak sztrájk felhívásunkból és a tüntetésből, az nem a mentődolgozók érdekeit szolgálja,"

írják. A megmozdulás másik szervezője Független Egészségügyi Szakszervezet közölte: nem adják fel, egyedül is megrendezik a Kossuth téri tüntetést. A szervezet vezetője, Soós Adrianna a Népszavának elmondta: az államtitkártól kapott leveleket nem tekinti tárgyalási ajánlatnak, hiszen nem tartalmazta, hogy a kormány részéről ki a meghatalmazott, illetve mikor és hol készek az egyeztetésre. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.