A Kósa Lajosra bízott rejtélyes 1300 milliárd forint miatt összehívják a nemzetbiztonsági bizottságot

POLITIKA
2018 március 13., 16:10
comments 382

Ezt Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s elnöke jelentette be. Mint közleményében fogalmazott, a nemzetbiztonsági bizottságnak tisztáznia kell a sajtóban megjelent, Kósa Lajos kötvényjegyzésével kapcsolatos állításokat. Molnár össze is hívta az ülést március 20-ára, jövő keddre.

Korábban kezdeményezte a bizottság összehívását Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja is. Mellette jelezte, hogy a március 21-ei rendkívüli ülésnapon indítványozni fogja egy vizsgálóbizottság létrehozását is.

A Magyar Nemzet kedd reggel írta meg, hogy létezik egy közjegyzői irat, ami szerint 1300 milliárd forint feletti ellenőrzést kapta meg Kósa Lajos, és az ismeretlen megbízótól származó felkérés szerint az összeget államkötvények vásárlására kellett volna fordítania.

Az ügyben egyelőre sokkal több a kérdőjel, mint amennyit tudni lehet, de Kósa legutóbbi magyarázata szerint gyakorlatilag becsapta őt egy Csengeren élő háztartásbeli nő azzal a mesével, hogy 1300 milliárd forintot örökölt, és nem tud vele mit kezdeni, ehhez kért tanácsot. Kósa pedig annyira komolyan vette, hogy közjegyzőhöz is elmentek, ahol köziratba foglalták, hogy a fideszes politikus államkötvények vásárlására fordíthat 4,3 milliárd eurót. (via Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.