Kósa Lajos: Valósnak tűntek az iratok, de németül voltak

POLITIKA
2018 március 13., 20:45
comments 660

Kedd este a hvg.hu érte el telefonon Kósa Lajost. A miniszterről kedden derült ki, hogy létezik egy közjegyzői irat, ami szerint 1300 milliárd forint feletti ellenőrzést bízta rá egy rejtélyes nő. Kósa erről délután azt mondta, hogy szerinte becsapta őt a Csengeren élő háztartásbeli nő azzal a mesével, hogy 1300 milliárd forintot örökölt, de évek alatt rájött erre. 

A lap első kérdése az volt Kósához, hogy hogyhogy nem látott át a szitán, miért írt alá egy dokumentumot egy ekkora összegről, és hogy nem volt-e gyanús az összeg, illetve hogy pénzügyi szakértők helyett őt kérték meg a 4 milliárd euró elhelyezésére. 

Kósa azt válaszolta, hogy 

„Nem, mert a hölgy hihetővé tette. Csomó papírt: hagyatéki leltárt, bankszámlakivonatot, német nyelvű közjegyzői dokumentumokat mutatott, hogy tényleg örökölt.”

Arra a kérdésre, hogy ezek valósnak tűntek-e, a miniszter így felelt: 

„Most mit mondjak, annak tűntek, de németül voltak.”

Kósa arra a kérdésre, hogy miért nem rázta le a nőt azzal, hogy ő csak egy polgármester, és keressen ehhez szakembert, azt válaszolta, hogy megpróbálta meggyőzni, de hajthatatlan volt. Azt mondta, a brókerbotrány miatt nem bízik a bankokban, sem a vagyonkezelőkben, az államban igen, a magánnyugdíj-pénztári pénzek kezelések miatt. 

„Én pedig egy ilyen kérésre, amiben úgy láttam, hogy ráadásul még az állam is jól jár, hiszen épp azon dolgoztunk, hogy állampapírokat adjunk el és elhajtsuk az IMF-et, azt gondoltam, miért mondjak nemet.”

A hvg.hu felveti, hogy anélkül is segíthetett volna, hogy a nevére vesz 1300 milliárd forintot, mire Kósa elmondta, hogy a nő ehhez ragaszkodott. 

„Ma már tudom, ahhoz kellett neki, hogy később rám hivatkozhasson.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt