Rekord: 230 millióért készült a vizes-vébé 3 perces videója, amit senki sem látott

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
  • Tavaly augusztusban, négy nappal a budapesti vizes vébé vége után nyerte el Szijjártó Péter barátjának, Kuna Tibornak a cége a rendezvény utókommunikációs kisfilmjére kiírt közbeszerzést.
  • A szervező cég akkor azt közölte: 230 millióért 9 darab film készül, melyek 2017. augusztus 21-e után kerülnek adásba, televíziós és online felületen. A filmek hossza hatszor 60 másodperc, továbbá készül egy 30 perces, 20 és 10 perces film is. 

Mivel a filmekkel sehol sem lehetett találkozni, a G7.hu megpróbált utána járni, hogy mi lett velük. Sokat mondó, de a lap kérdéseire senki sem válaszolt.

"Egyetlen utókommunikációra vonatkozó kérdésünkre sem válaszoltak, sem a Trinitynél, sem a szervező cégnél. Utóbbinál hiába kerestünk meg a szerződéses kapcsolattartót, a kommunikációs vezetőt, a gazdasági igazgatót és az ügyvezetőt is telefonon, és hiába küldtünk számtalanszor emailben kérdéseket, majd közérdekű adatigénylést is, semmilyen reakció nem érkezett,"

írják. Végül eljutott egy videó a G7-hez, amit korábban sehol sem lehetett látni, és 

állítólag ez az: az utókommunikációs film.

A három és fél perces alkotás elkészítése nem jelentett komoly feladatot a megbízott cégnek, forgatni nem kellett, csak az utómunkával kellett foglalkozni. A vágás-feliratozás piaci ára pár százezer forint körül lehet. 

Egyelőre ez az egy videó került elő a megrendelt kilenc közül,

nem tudni, van-e több. Ha nincs, és erre ment el a pénz, akkor az a G7 szerint százszoros túlárazást is jelenthet.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.