Trump csak órákkal azután hívta fel Tillersont, hogy a Twitteren bejelentette a kirúgását

külföld
2018 március 13., 17:38
comments 83

Sajtótájékoztatót tartott az amerikai kormány második legfontosabb posztjáról frissen menesztett Rex Tillerson. A nagy várakozás ellenére semmi igazán szaftosat nem mondott, előre megírt, visszafogott szöveget olvasott fel fegyelmezetten.

photo_camera Fotó: SAUL LOEB/AFP

Azt mondta, az elnök délután hívta fel az Air Force One fedélzetéről, vagyis órákkal azután, hogy a Twitteren bejelentette: lecseréli Mike Pompeo CIA-igazgatóra. A Fehér Ház korábban azt közölte, hogy Tillerson már múlt péntek óta tudott a döntésről, de a szóvivője ma azt nyilatkozta: a miniszter csak akkor lett biztos a kirúgásában, amikor meglátta a Twitter-üzenetet. Azóta a szóvivőt is kirúgták.

Tillerson utolsó beszédében köszönetet mondott a kollégáinak, felsorolta az eredményeit, és még utoljára odaszúrt egyet Moszkvának, amely szerinte még jobban elszigetelődik, ha folytatja jelenlegi politikáját. Mindenkit biztosított róla, hogy a problémamentes átadáson fog dolgozni március 31-ig, amikor is végleg távozik a State Departmentből.

A kicsit zaklatottan előadott búcsúbeszéd végén Tillerson azt mondta, most visszatér a civil életbe mint büszke amerikai. Kérdésekre nem válaszolt.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.