Trump csak órákkal azután hívta fel Tillersont, hogy a Twitteren bejelentette a kirúgását

Sajtótájékoztatót tartott az amerikai kormány második legfontosabb posztjáról frissen menesztett Rex Tillerson. A nagy várakozás ellenére semmi igazán szaftosat nem mondott, előre megírt, visszafogott szöveget olvasott fel fegyelmezetten.

Fotó: SAUL LOEB/AFP

Azt mondta, az elnök délután hívta fel az Air Force One fedélzetéről, vagyis órákkal azután, hogy a Twitteren bejelentette: lecseréli Mike Pompeo CIA-igazgatóra. A Fehér Ház korábban azt közölte, hogy Tillerson már múlt péntek óta tudott a döntésről, de a szóvivője ma azt nyilatkozta: a miniszter csak akkor lett biztos a kirúgásában, amikor meglátta a Twitter-üzenetet. Azóta a szóvivőt is kirúgták.

Tillerson utolsó beszédében köszönetet mondott a kollégáinak, felsorolta az eredményeit, és még utoljára odaszúrt egyet Moszkvának, amely szerinte még jobban elszigetelődik, ha folytatja jelenlegi politikáját. Mindenkit biztosított róla, hogy a problémamentes átadáson fog dolgozni március 31-ig, amikor is végleg távozik a State Departmentből.

A kicsit zaklatottan előadott búcsúbeszéd végén Tillerson azt mondta, most visszatér a civil életbe mint büszke amerikai. Kérdésekre nem válaszolt.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.