15 év után szabadon engedtek egy nőt El Salvadorban, akit korábban azért börtönöztek be, mert abortusza volt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

15 év börtönbüntetés után szabadon engedték a 34 éves Maira Verónica Figueroa Marroquínt El Salvadorban. A nőt 30 év börtönbüntetésre ítélték korábban gyilkosság miatt. Mindezt azért, mert Figueroa 2003-ban kórházba ment, miután munka közben (szobalányként dolgozott) halva szülte meg a gyerekét. A kórházban viszont letartóztatták, és megvádolták azzal, hogy valójában abortusza volt. Figueroa ezt mindvégig tagaadta.

A latin-amerikai és erősen katolikus országban tilos az abortusz, 30 év börtönbüntetés jár érte minimum, az orvosoknak pedig kötelező jelenteni, ha ilyet tapasztalnak, különben őket börtönzik be.

A 34 éves nő büntetését csökkentették, így szabadulhatott korábban. Ebben az évben ő volt a második nő, akit abortusz miatt ítéltek el, de a Legfelsőbb Bíróság csökkentette a büntetését. Maira Verónica Figueroa Marroquín azt mondta, jogot akar tanulni, hogy megérthesse, mi történt vele, és segíthessen más nőkön. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.