15 év után szabadon engedtek egy nőt El Salvadorban, akit korábban azért börtönöztek be, mert abortusza volt

15 év börtönbüntetés után szabadon engedték a 34 éves Maira Verónica Figueroa Marroquínt El Salvadorban. A nőt 30 év börtönbüntetésre ítélték korábban gyilkosság miatt. Mindezt azért, mert Figueroa 2003-ban kórházba ment, miután munka közben (szobalányként dolgozott) halva szülte meg a gyerekét. A kórházban viszont letartóztatták, és megvádolták azzal, hogy valójában abortusza volt. Figueroa ezt mindvégig tagaadta.

A latin-amerikai és erősen katolikus országban tilos az abortusz, 30 év börtönbüntetés jár érte minimum, az orvosoknak pedig kötelező jelenteni, ha ilyet tapasztalnak, különben őket börtönzik be.

A 34 éves nő büntetését csökkentették, így szabadulhatott korábban. Ebben az évben ő volt a második nő, akit abortusz miatt ítéltek el, de a Legfelsőbb Bíróság csökkentette a büntetését. Maira Verónica Figueroa Marroquín azt mondta, jogot akar tanulni, hogy megérthesse, mi történt vele, és segíthessen más nőkön. (BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.