A Barcelona Messi köténygóljaival kiverte a Chelsea-t

1-1-ről indult a Bajnokok Ligája utolsó nyolcaddöntője, a Barcelona-Chelsea. ALondonban is gól szerző Messi a meccs legelején, a 3. percben megszerezte a vezetést a Barcelonának, szinte az alapvonalról, ráadásul jobbal, pont egy labdányi hely volt Courtois lába között. 

Ezután a Chelsea elkezdett játszani, beszorította a Barcát, igaz, nagyobb helyzet nélkül. A 20. percben Messi szerzett labdát, simán lefutott két védőt, keresztbe passzolt, a nyáron döbbenetes pénzért vásárolt Dembele pedig egy igazítás után bebombázta legelső barcelonai gólját. 

A Barcelona nem nagyon erőltette a támadásokat, időnként így is helyzetbe kerültek, de Suarez nem tudta megtörni 10 BL-meccse tartó gólcsendjét, Iniesta sarkazása és Courtois hiábája után sem. A Chelsea ment előre, de vagy az utolsó pillanatban csúsztak be vagy blokkoltak a Barcelona védői, Ter Stegennek nem kell védenie, egy szabadrúgást a kapufa mentett. A második félidőben volt egy 11-es gyanús szituáció a Barcelona 16-osán belül, Marcos Alonso esett el, a bíró nem fújt. 

A Chelsea szépítése benne volt a meccsben, a továbbjutása nem, aztán a 63. percben Messi végképp megnyugtatta a szurkolókat. Messi vitte be a 16-osra, három védő volt körülötte, de megint Courtois lába között lőtt gólt. 

Ez volt a 100. BL-gólja. Ebben egyébként Cristiano Ronaldo egyelőre messze előtte van, de Messi kevesebb meccsből érte el a 100-as határt:

Sok minden ezután már nem történt, Paulinho és Rudiger fejelhetett volna egy-egy gólt. Sima meccsen ment tovább a Barcelona, 3-0 lett a vége, összesítésben 4-1. A Barcelona négy góljából Messi hármat szerzett, a negyediket előkészítette. A meccs összefoglalója, gólokkal, kapufákkal, a reklamált 11-essel:

A másik meccsen a Bayern a hazai 5-0 után idegenben is simán verte a Besiktast 3-1. (Gólszerzők: Vágner Love (59.), ill. Thiago Alcántara (18.), Gökhan Gönül (46. – öngól), S. Wagner (84.)

A nyolcaddöntőben az öt angol csapatból három kiesett. A nyolc között három spanyol (Barcelona, Real Madrid, Sevilla), két angol (Manchester City, Liverpool), két olasz (Juventus, Roma) és egy német (Bayern München) csapat van. Sorsolás pénteken.