A Barcelona Messi köténygóljaival kiverte a Chelsea-t

bajnokok ligája
2018 március 14., 20:41

1-1-ről indult a Bajnokok Ligája utolsó nyolcaddöntője, a Barcelona-Chelsea. ALondonban is gól szerző Messi a meccs legelején, a 3. percben megszerezte a vezetést a Barcelonának, szinte az alapvonalról, ráadásul jobbal, pont egy labdányi hely volt Courtois lába között. 

link Forrás

Ezután a Chelsea elkezdett játszani, beszorította a Barcát, igaz, nagyobb helyzet nélkül. A 20. percben Messi szerzett labdát, simán lefutott két védőt, keresztbe passzolt, a nyáron döbbenetes pénzért vásárolt Dembele pedig egy igazítás után bebombázta legelső barcelonai gólját. 

link Forrás

A Barcelona nem nagyon erőltette a támadásokat, időnként így is helyzetbe kerültek, de Suarez nem tudta megtörni 10 BL-meccse tartó gólcsendjét, Iniesta sarkazása és Courtois hiábája után sem. A Chelsea ment előre, de vagy az utolsó pillanatban csúsztak be vagy blokkoltak a Barcelona védői, Ter Stegennek nem kell védenie, egy szabadrúgást a kapufa mentett. A második félidőben volt egy 11-es gyanús szituáció a Barcelona 16-osán belül, Marcos Alonso esett el, a bíró nem fújt. 

A Chelsea szépítése benne volt a meccsben, a továbbjutása nem, aztán a 63. percben Messi végképp megnyugtatta a szurkolókat. Messi vitte be a 16-osra, három védő volt körülötte, de megint Courtois lába között lőtt gólt. 

link Forrás

Ez volt a 100. BL-gólja. Ebben egyébként Cristiano Ronaldo egyelőre messze előtte van, de Messi kevesebb meccsből érte el a 100-as határt:

link Forrás

Sok minden ezután már nem történt, Paulinho és Rudiger fejelhetett volna egy-egy gólt. Sima meccsen ment tovább a Barcelona, 3-0 lett a vége, összesítésben 4-1. A Barcelona négy góljából Messi hármat szerzett, a negyediket előkészítette. A meccs összefoglalója, gólokkal, kapufákkal, a reklamált 11-essel:

link Forrás

A másik meccsen a Bayern a hazai 5-0 után idegenben is simán verte a Besiktast 3-1. (Gólszerzők: Vágner Love (59.), ill. Thiago Alcántara (18.), Gökhan Gönül (46. – öngól), S. Wagner (84.)

link Forrás

A nyolcaddöntőben az öt angol csapatból három kiesett. A nyolc között három spanyol (Barcelona, Real Madrid, Sevilla), két angol (Manchester City, Liverpool), két olasz (Juventus, Roma) és egy német (Bayern München) csapat van. Sorsolás pénteken. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.