Elkészült a szavazólap, a magyar demokrácia szimbóluma

POLITIKA
2018 március 14., 19:27
comments 280

Fent látható az országos pártlistás szavazólap mintája, amelyet jóváhagyott ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). 

A szavazólapon 23 pártlista neve szerepel.

2010-ben, a régi rendszer szerint bonyolított utolsó választáson 6 párt volt képes országos listát állítani, 2014-ben, a Fidesz új rendszerében már 1531 egyéni jelölt volt 18 pártlistán.

Idén nemes versengés várható például a NET Párt, az Iránytű Párt, a Medete, a Rend Párt és a KÖSSZ között. A Tenni Akarás Mozgalomnak még egy logót sem sikerült összehoznia, de hát csak az nem hibázik, aki nem dolgozik.

Amúgy főleg ott indul sok kamupárt és áljelölt, ahol a Fidesznek izgulnia kell. Az NVB pedig hiába szólt már négy éve, hogy az új rendszerben nem tudnak fellépni a kamupártok ellen, a Fidesz ragaszkodott hozzájuk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.