Jutalmat kapnak a postások, ha a választás előtt kézbesítik az Erzsébet-utalványokat

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Múlt héten közölte a kormány, hogy „szeretnék, ha minden magyar, így a nyugdíjasok is részesülhetnének a növekvő gazdasági eredményekből”, ezért a nyugdíjasok 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak. 

2016. december: a Magyar Posta Zrt. munkatársa viszi a nyugdíjasoknak kézbesítendő Erzsébet-utalványokat tartalmazó borítékokat és Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő levelét Budapesten. A 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalvánnyal a kormány a nyugdíjasokat támogatja. (Fotó: Balogh Zoltán / MTI)Fotó: Balogh Zoltán

De az is fontosnak tűnik, hogy a sikeres kormányzás jótékony hatását már az április 8-ai választás előtt érezhessék a tisztelt választópolgárok. Ezért a kézbesítésért felelős Magyar Posta először azt adta utasításba, hogy „a kézbesítést ütemezetten, március 29-ig kell végrehajtani”, most pedig jutalmat is kilátásba helyezett.

A 24.hu cikke szerint eltérő az összeg, ha sikeresen kézbesítik a 10 ezer forint Erzsébet-utalvány tartalmazó borítékot, illetve ha csak értesítőt hagynak a címen. Előbbi esetben darabjáért 50, utóbbinál csak 20 forint jár.

A kézbesítés már megkezdődött.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.